Brynäs IF

723731 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1137484

Sv: Gävle är inte värdiga Brynäs
Jajjen: Den här tråden har jag drivit länge. Gävle har ett elitserielag i slutspel i en läcker ny arena, men folk stannar bevisligen hellre hemma och klagar över att Brynäs inte har ekonomi att värva bättre spelare. Pratet om att Gävle inte är en tillräckligt stor stad för att underhålla ett elitserielag är ju bara knäppt. Titta på hålor som Övik, Timrå, Ängelholm--folk går man ur huse när det är hockeymatch. Men inte i Gävle, hockeykulturens vagga. Där sitter man hemma, håller på Godis och hoppas att Brynäs ska få stryk.

Marknadsföringen, rackham, jovisst. Det gäller ju att hävda hockeyn i en stad som vibrerar av allehanda aktiviteter och där konkurrensen om invånarnas uppmärksamhet är mördande. Jag förstår att det är svårt att välja mellan konsert med Madonna, båtmässan och hockey.

Och sen, när allt är över och Brynäs spelar allsvenk hockey, slår man sig ner framför datorn ochskriver ett surt Janteinlägg om att Brynäs är inte som förr, produkten suger och att allt är deras eget fel. Vad vill ni? Vad förväntar ni er? Hur tänker ni? Tänker ni överhuvudtaget??

Flytta klubben. Varför inte till Överkalix? Lär bli samma publiksiffror där som i Gävle.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Gävle är inte värdiga Brynäs
Jompe: Det är en del av problematiken. Ser man till den lönebudget Brybnäs har förfogat över under de senaste åren så har den inte skiljt sig nämnvärt från många andra klubbar. Som hela tiden har utvecklats åt rätt håll. Givetvis finns det klubbar som gjort ett sämre jobb och det är dessvärre dem man har jämfört sig med. Så fort det kommit kritik så har man hela tiden sagt, Kolla på SSk, kolla på Malmö... Istället för att kolla på SAIK och Timrå som känns storleksmässigt likvärdiga. Även fast det skiljer en hel del med förutsättningar och storleken på staden.

Vad är det som inte är bra i Brynäs? Vad är det som kostar så mycket? Är det organisationen som är för stor? Juniorverksamheten för ambitiös sett till vad man får ut av den. Hade vi haft samma förutsättningar som inom fotbollen så hade vi varit en rik klubb idag med tanke på de talanger som producerats genom åren. Idag så får vi behålla våra talanger en kanske två säsonger sedan är de förlorade. Antingen till en konkurrerande klubb eller till NHL.
Det är visserligen inte många spelare det handlar om men som det känns så verkar antalet att växa och attraktionskraften hos Brynäs går åt motsatt håll så det kommer att bli svårare och svårare att behålla våra produkter.

Med denna negativa spiral, eller i bästa fall att föreningen stått kvar och stampat i utvecklingen under ett decenium förväntas alltså att Gävleborna skall vara räddningsplankan. Detta utan någon som helst marknadsföring. Ska hela svenska folket även gå ut och köpa sig en SAAB för att rädda dem?

Nej det krävs en rejäl omstrukturering inom föreningen för att få rätsida på problemet. Man kan inte omsätta över 100 miljoner per år och vara ett lindansande lag.

Gör om gör rätt
Kommentera

Sv: Gävle är inte värdiga Brynäs
Jompe:

Eller Åstol?
Kommentera