Brynäs IF

723730 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1137499

Sv: Gävle är inte värdiga Brynäs
Jompe: Det är en del av problematiken. Ser man till den lönebudget Brybnäs har förfogat över under de senaste åren så har den inte skiljt sig nämnvärt från många andra klubbar. Som hela tiden har utvecklats åt rätt håll. Givetvis finns det klubbar som gjort ett sämre jobb och det är dessvärre dem man har jämfört sig med. Så fort det kommit kritik så har man hela tiden sagt, Kolla på SSk, kolla på Malmö... Istället för att kolla på SAIK och Timrå som känns storleksmässigt likvärdiga. Även fast det skiljer en hel del med förutsättningar och storleken på staden.

Vad är det som inte är bra i Brynäs? Vad är det som kostar så mycket? Är det organisationen som är för stor? Juniorverksamheten för ambitiös sett till vad man får ut av den. Hade vi haft samma förutsättningar som inom fotbollen så hade vi varit en rik klubb idag med tanke på de talanger som producerats genom åren. Idag så får vi behålla våra talanger en kanske två säsonger sedan är de förlorade. Antingen till en konkurrerande klubb eller till NHL.
Det är visserligen inte många spelare det handlar om men som det känns så verkar antalet att växa och attraktionskraften hos Brynäs går åt motsatt håll så det kommer att bli svårare och svårare att behålla våra produkter.

Med denna negativa spiral, eller i bästa fall att föreningen stått kvar och stampat i utvecklingen under ett decenium förväntas alltså att Gävleborna skall vara räddningsplankan. Detta utan någon som helst marknadsföring. Ska hela svenska folket även gå ut och köpa sig en SAAB för att rädda dem?

Nej det krävs en rejäl omstrukturering inom föreningen för att få rätsida på problemet. Man kan inte omsätta över 100 miljoner per år och vara ett lindansande lag.

Gör om gör rätt
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Gävle är inte värdiga Brynäs
GävleLasse: ”Med denna negativa spiral, eller i bästa fall att föreningen stått kvar och stampat i utvecklingen under ett decenium förväntas alltså att Gävleborna skall vara räddningsplankan.”

Inte ”förväntas”, snarare ”förutsätts”. Till skillnad från Saab eller Volvo så är huvudmarknaden den lokala. Idrottsintresserade gävlebor ges möjlighet att se några av svensk idrotts bästa utövare i en lada i stan.

En annan skillnad är förankringen i verksamheten. Som gävlebo ska man fatta att mina ungar faktiskt kan få en vettig fritidsaktivitet i föreningen, i bästa fall kan ungarna t.o.m. få sunda förebilder från hockeylaget.

Till det kommer den möjlighet till stolthet som dom flesta kan uppleva med ett klassiskt, berömt, populärt, Sverige topp-7 hockeylag i stan.

Räcker inte det här för att skapa intresse i Gävle är elithockeyn dömd att torska. Vi utifrån kommer aldrig att kunna fylla Läkerolen. Det förutsetts att ”the locals” gör. Liksom i andra städer där hockeylag är riktigt framgångsrika.

Det viktigaste är dock inte det direkta stödet på läktaren. Det viktigaste är att ett kompakt lokalt stöd får upp sponsorernas (=de lokala företagens) ögon för Brynäs. I Gävle förstår jag om företagen tvekar att engagera sej ekonomiskt. Räcker med att läsa gävlebornas insändare i lokalpressen.

Från AB igår: ”…det var Brynäs som svek Gävleborna…”, ”…hade man varit garanterad brynässeger hade man gått…”, …det är spelarna som inte ställer upp för Gävle…”, ”…det är högre krav på människorna i Gävle än vad det är på spelarna…”, ”det är för dyrt”, ”vad gör det om brynäs åker ur,livet går vidare..” osv. osv.

Varför ska den lokala pizzerian engagera sej när man får uppfattningen att Brynäs bara är skit och att Gävle inte bryr sej?
Kommentera

Sv: Gävle är inte värdiga Brynäs
GävleLasse: Jag är helt enig med dig vad gäller behovet av att se över kostrnadsbilden, som det visst heter, i verksamheten. Men jag tror inte att gemene man i Gävle gör den analysen när man skiter i att gå på Brynäsmatcher.
Kommentera

Sv: Gävle är inte värdiga Brynäs
GävleLasse:

Ser att Modo skall spara 10 mille.
Kan inte tänka mig att ekonomin är lysande i någon förening den här säsongen.
Skillnaden får vår del är att ladan är tom och det blir nödår på en gång.

Dags för ett nytt slimingspaket riktat till organisationen och arenan.
Dags för ett intäktökningspaket riktat till arenan.

Dags för ett nytt värvningspaket riktat mot en slutspelstrupp.

Många paket och långt till Jul.
Kommentera