Brynäs IF

723731 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1137545

Sv: Gävle är inte värdiga Brynäs
GävleLasse: ”Med denna negativa spiral, eller i bästa fall att föreningen stått kvar och stampat i utvecklingen under ett decenium förväntas alltså att Gävleborna skall vara räddningsplankan.”

Inte ”förväntas”, snarare ”förutsätts”. Till skillnad från Saab eller Volvo så är huvudmarknaden den lokala. Idrottsintresserade gävlebor ges möjlighet att se några av svensk idrotts bästa utövare i en lada i stan.

En annan skillnad är förankringen i verksamheten. Som gävlebo ska man fatta att mina ungar faktiskt kan få en vettig fritidsaktivitet i föreningen, i bästa fall kan ungarna t.o.m. få sunda förebilder från hockeylaget.

Till det kommer den möjlighet till stolthet som dom flesta kan uppleva med ett klassiskt, berömt, populärt, Sverige topp-7 hockeylag i stan.

Räcker inte det här för att skapa intresse i Gävle är elithockeyn dömd att torska. Vi utifrån kommer aldrig att kunna fylla Läkerolen. Det förutsetts att ”the locals” gör. Liksom i andra städer där hockeylag är riktigt framgångsrika.

Det viktigaste är dock inte det direkta stödet på läktaren. Det viktigaste är att ett kompakt lokalt stöd får upp sponsorernas (=de lokala företagens) ögon för Brynäs. I Gävle förstår jag om företagen tvekar att engagera sej ekonomiskt. Räcker med att läsa gävlebornas insändare i lokalpressen.

Från AB igår: ”…det var Brynäs som svek Gävleborna…”, ”…hade man varit garanterad brynässeger hade man gått…”, …det är spelarna som inte ställer upp för Gävle…”, ”…det är högre krav på människorna i Gävle än vad det är på spelarna…”, ”det är för dyrt”, ”vad gör det om brynäs åker ur,livet går vidare..” osv. osv.

Varför ska den lokala pizzerian engagera sej när man får uppfattningen att Brynäs bara är skit och att Gävle inte bryr sej?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Gävle är inte värdiga Brynäs
Jajjen: Stödet för Brynäs är enormt starkt i Gävle. Publiksiffrorna är helt ok med tanke på vad man får för entrépengen. Jag fattar inte allt gnäll över Brynäs publiksiffror. Riktigt bra med folk de senaste åren trots den otroliga kräftgången rent sportsligt. Många har givetvis ingen lust att betala kanske 1000 spänn för att gå och se Brynäs få stryk mot FBK. Mycket gnäll från många men intresset står sig starkt även i dåliga tider. Här finns en stabil grund att bygga på. Eller bet borde i alla fall vara en stabil grund att bygga på men Läkerolen blev visst lite dyr att driva tyvärr.

Allt är business nu förtiden och produkten måste vara bra för att sälja så enkelt är de. Att de går man ur huse nere i Ängleholm kan ju bero på att elithockey är någonting nytt och spännande därnere.
Kommentera