Brynäs IF

723803 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1148886

Sv: Silly Season 09/10
GävleLasse:
Jag tog det som en självklarhet att det där med Hermans förlängning var ett aprilskämt.

Helt ok i fjärdekedjan trots allt. Thegel och Rödin får nog slåss om en plats i truppen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 09/10
arnio (inte riktat enbart till dig): Jag har inte fått det bekräftat från nåt håll om vare sig han blir kvar eller drar vidare. Men baserat på att Sundlöv klappade sig själv på axeln och menade att de gjort ett "fantasktiskt jobb" både ekonomiskt och sportssligt i år och kommer att sträva efter att behålla så mycket av truppen de kan och utöka med spetskompetens så tror jag att Hermansson blir kvar.

Varför? Han är en laglojal spelare som trots begränsad speltid rättar in sig i ledet och gör sitt bästa. Så enkelt är det.

tyvärr så är det en allt för stor skara skribenter här som endast kolla på siffror i form av antal gjorda mål och assist. Men alla kan inte gå och glänsa på däck i sina fina uniformer, några måste vara nere i maskinrummet och göra grovjobbet med. All heder åt våra unga killar men jag är lite kluven i frågan.

Enligt eliteprospects har Brynäs tre hela kedjor på kontrakt idag. På det så har vi Widde och Dix utan kontrakt idag. Ponera nu att Sundlöv lyckas behålla dem. Då finns det en vakant plats för fullt lag. Skall man plocka upp juniorer som extra forwards som sitter matcherna igenom eller skall man låta dem spela J20 och därmed öka attraktionskraften för hockeygymnasium och juniorverksamhet?

I mina ögon så har Brybnäs allt för mycket pengar nedplöjda i medelmåttor som inte är bra nog att keda Brynäs till framgångar. Vi har alltså inte krut nog i påsen för att skrapa ihop två leading lines som kan bära laget en hel säsong för att göra det möjligt att utbilda våra talanger i tredje och fjärdelinan. Skaderisken skulle göra Brynäs till ett allt för stort vågspel. Som man bäddar får man ligga. Så idag så får vi vara glada om Sundlöv och CZ satsar på ett par unga talanger.
Kommentera

Sv: Silly Season 09/10
arnio: Om det ändå vore ett aprilskämt, vilken lycka!

Nu fattas bara förlängningar på Micke Lind, Ove Molin, Anton Persson och Björn Danielsson. Sedan har vi väl i stort sett vår offensiv klar. Lika medioker som förra säsongen.
Kommentera

Sv: Silly Season 09/10
arnio: Ja, den här enögda vurmen för juniorer på bekostnad av en härdad och betydligt tuffare spelare som Hermansson känns lite fånig och okunnig.
Hermansson är som du säger ett helt Ok alternativ i en tredje eller fjärdekedja.
Det är inte så enkelt som att varje lovande junior automatisk tar en plats, bara för att man är lovande och glänser i J20.
Kommentera