Brynäs IF

723792 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1148892

Sv: Silly Season 09/10
arnio (inte riktat enbart till dig): Jag har inte fått det bekräftat från nåt håll om vare sig han blir kvar eller drar vidare. Men baserat på att Sundlöv klappade sig själv på axeln och menade att de gjort ett "fantasktiskt jobb" både ekonomiskt och sportssligt i år och kommer att sträva efter att behålla så mycket av truppen de kan och utöka med spetskompetens så tror jag att Hermansson blir kvar.

Varför? Han är en laglojal spelare som trots begränsad speltid rättar in sig i ledet och gör sitt bästa. Så enkelt är det.

tyvärr så är det en allt för stor skara skribenter här som endast kolla på siffror i form av antal gjorda mål och assist. Men alla kan inte gå och glänsa på däck i sina fina uniformer, några måste vara nere i maskinrummet och göra grovjobbet med. All heder åt våra unga killar men jag är lite kluven i frågan.

Enligt eliteprospects har Brynäs tre hela kedjor på kontrakt idag. På det så har vi Widde och Dix utan kontrakt idag. Ponera nu att Sundlöv lyckas behålla dem. Då finns det en vakant plats för fullt lag. Skall man plocka upp juniorer som extra forwards som sitter matcherna igenom eller skall man låta dem spela J20 och därmed öka attraktionskraften för hockeygymnasium och juniorverksamhet?

I mina ögon så har Brybnäs allt för mycket pengar nedplöjda i medelmåttor som inte är bra nog att keda Brynäs till framgångar. Vi har alltså inte krut nog i påsen för att skrapa ihop två leading lines som kan bära laget en hel säsong för att göra det möjligt att utbilda våra talanger i tredje och fjärdelinan. Skaderisken skulle göra Brynäs till ett allt för stort vågspel. Som man bäddar får man ligga. Så idag så får vi vara glada om Sundlöv och CZ satsar på ett par unga talanger.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 09/10
GävleLasse:

Word! Djävligt bra skrivet..

Skulle ni vilja att Sundlöv värvade den här spelaren med statsen här nedan?
Den spelaren skulle säkert inte spela för mindre än dubbla lönen som Herman får.



Statistik senaste säsongerna:

08/09, Linköping: 53 matcher, 16+7

07/08, Mora: 52 matcher, 11+16

06/07, Mora: 55 matcher, 14+12
Kommentera

Sv: Silly Season 09/10
GävleLasse: "I mina ögon så har Brynäs allt för mycket pengar nedplöjda i medelmåttor som inte är bra nog att keda Brynäs till framgångar."

Tycker du slår huvudet på spiken här. Varför ska vi behålla Hermansson som med säkerthet kostar mer än vad Thegel och Rödin gör tillsammans?
Vi måste börja någonstanns annars kommer vi att sitta i rävsaxen i många år till.
In med billiga hungriga juniorer och lägg pengarna på spets. Vi kan skjuta upp det hur länge vi vill men förr eller senare måste vi börja släppa in dem. Det tar i regel ett par år innan en ungspelare etablerar sig i eliteserien vi msåte få igång den utevecklingen. Som jag skrev tidigare, vi kan inte spara upp en klunga unga spelare där alla till slut måste komma in samtidigt för att vi inte ska riskera att mista dem.
Kommentera

Sv: Silly Season 09/10
GävleLasse: "I mina ögon så har Brybnäs allt för mycket pengar nedplöjda i medelmåttor som inte är bra nog att keda Brynäs till framgångar."

- Precis, Hermansson är en av dessa! Och jag baserar inte endast min åsikt om Hermansson på poäng även om han i grund och botten ska vara en spelare med hyggligt målsinne, det är som bortblåst numera. Jag tycker inte Hermansson passar som "grovjobbare" heller, överhuvudtaget. Han är inte tillräckligt stark i närkamperna.. Han har blivit någon sorts mitt i mellan spelare, får inte alls grepp om vad det är han gör som är bra på isen.
Kommentera