Brynäs IF

723823 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1168262

Sv: A propósito de nada
GävleLasse: "Det jag menar är ganska enkelt. OM man sänker biljettpriset så har fler råd att se Brynäs."

Självfallet, men det är ju inte det som är intressant, eftersom det samtidigt inte genererar en optimal vinst för föreningen vad gäller biljettintäkterna.
Om det vore så enkelt som du säger så skulle ju alla lag sänka sina priser till den nivå som innebär att arenan alltid är fullsatt.
Det gäller väl istället att via kvalificerade undersökningar och gissningar komma fram till en vettig nivå på biljettpriset.
En nivå som tillfredställer både åskådarens plånbok och föreningens kassör.
Arbetet är iaf betydligt mer komplicerat än att bara sänka priset så att alla har råd att gå på alla matcher.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huge: När Brynäs var runt och kollade på Arenor inför bygget så besökte man bland annat Karlstad, Jönköping och Linköping. Dessa föreningar har aldig haft några problem med at få publik til sina matcher. Som följd av detta kan man alltså ha ett högre pris allt efter kapitalismens fundament. Tillgång - Efterfrågan. Brynäs befinner sig i ett helt annat läge när det gäller både lag och publikstöd och kan således inte hålla samma priser som de stora (regionalt populära) lagen. På denna tes bygger jag mitt resonemang.

Att man skulle få ett tapp ekonomiskt på biljettpengen kan vara möjligt fast jag tror att det skulle vara mycket enklare att få in sponsorer från regionen om man hade välbesökta matcher. Så i det långa loppet vad är egentligen bäst? Att kräma ur den publik man redan har så mycket man vågar med risk att man tappar ännu fler besökare eller att göra en kalkylerad förlust men samtidigt öka publiktillströmningen och förhoppningsvis öka kringförsäljningen i kiosker barer och sovenirbutiken.

Att endast se kortsiktigt genom att höja biljettpriset för att få ihop en kanske väl tilltagen budget ser jag som väldigt dumt. Detta med tanke på att Brynäs säger sig jobba långsiktigt. En prisökning av biljetter INNAN man har ett brett publikunderlag är just en sån "panikåtgärd" som brukar straffa sig i längden.
Kommentera