Brynäs IF

723737 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1171100

Sv: A propósito de nada
Poffa: "Förmodligen spelar resultatet mindre roll, men du måste ju hålla med om att det är ett lite dumt upplägg med en hård träning samma dag som en träningsmatch."

Först gäller det väl att fastställa hur pass hårt man verkligen kört?
Jag kräver lite mer kött på benen än bara Lindströms påstående att "spelarna knappt kunde kliva på bussen".
Och även om det nu skulle vara så att man kört hårt innan träningsmatchen, så tror jag inte att det så här pass tidigt på försäsongen är speciellt ovanligt att lagen kört hårt samtidigt som man träningsmatchar.
Lite längre fram tror jag dock att man fokuserar mer på resultatet och därför också är lite mer noggranna med hur man tränar inför träningsmatcherna.
Och en träningsmatch med trötta skallar ger också den en träning, inte minst vad gäller det mentala.
Sen ser man det säkert också som mer omväxlande och roligt att spela träningsmatch även om benen är tunga, i jämförelse med att träna som vanligt hemma.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada

Huge: Vad det gäller träningsdosen på förmiddagen kan jag bara gå på det som sagts här.

Att man kör hårda träningspass samma dag som match är rätt ovanligt. Vill man ha ut mesta möjliga av träningsmatchen ska man ju göra den så tävlingslik som möjligt. Annars tappar man ju de viktigaste sakerna, som matchtempo, samspel och matchsituationer med normala förutsättningar. Och att man spelar en träningsmatch bara för att ge mental träning kring trötta skallar, känns väldigt oortodoxt.

Att påstå att en träningsmatch med tunga ben är roligare än att träna som vanligt hemma är ju att slå in en öppen dörr. Så det kan ingen säga emot dig, men nu var det ju inte det som var själva poängen.

Kommentera