Brynäs IF

723731 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1186408

Sv: Inför Brynäs - Luleå
GävleLasse: "Tycker du att vår backbesättning ser stark ut?"

Vi har tvingats till ngt av en kompromiss i värvandet och det beror enbart på vår ekonomi.
Idén om att försöka utveckla offensiven genom att värva Kahnberg och Somervuori har kostat en del slantar, vilket har gått ut över försvarssidan.
Som jag ser det har man gjort en bra avvägning i det här fallet.
Man har valt att prioritera offensiven genom att värva Kahnberg och Somervuori, som inte har varit gratis.
Tanken måste ha varit att ett förhoppningsvis offensivare spel ska göra att vi tillbringar mer tid i offensiv zon vilket i slutändan ska underlätta jobbet för våra försvarsspelare.
Ngt som innebar att vi inte behövde värva dyrt på försvarssidan från start och istället kunde förlita oss på i stort sett samma backbesättning som vi hade ifjol.
Min personliga uppfattning är att nuvarande backuppsättning faktiskt är starkare än den vi hade i fjol.
Att den sen alltid kan bli ännu starkare är egentligen irrelevant så länge man inte tar hänsyn till bl.a ekonomin och vilken spelidé man avser att följa.
Jämför du med topplagen i ES så har vi kanske inte den på papperet bästa backuppsättningen men jämför du med lagen i vår ekonomiska klass sas, så tycker jag inte att den skäms för sig.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Inför Brynäs - Luleå
Huge: Vår backbesättning kan inte vara så kass då vi släppt in minst mål på papperet trots mycket skador. Allt kan inte tillskrivas Markan utan backarna har en stor del i framgången.

Innan säsongen så att säga "på papperet" så såg backbesättningen både svag och tunn ut men nu måste jag faktiskt reviera den åsikten. Brynäs backbesättning är varken bland den sämsta eller den tunnaste i serien....
Kommentera