Brynäs IF

723731 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1186359

Sv: Inför Brynäs - Luleå
Huge: Tycker du att vår backbesättning ser stark ut? Skadefri håller den ES klass men den är extremt känslig för skador...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Inför Brynäs - Luleå
GävleLasse: "Tycker du att vår backbesättning ser stark ut? Skadefri håller den ES klass men den är extremt känslig för skador..."
Verkligen. Som jag och många andra poängterade innan säsongen så är det en dålig riskanalys av Sundlöv & Co.
En backbesättning bör vara 8 spelare stark, men i Brynäs fall är den bara 7 varav två dessutom är nyuppflyttade juniorer. Bara det är riskabelt.
Dessutom fanns det förra året ett antal namn från J-20 som kunde fylla på underifrån, som Bertilsson, Hassel, Andersson och Löf.
I år finns endast Berglind.

Gällande Kudroc så är det en spelartyp som saknas i Brynäs. När motståndarna också nu märker hur omutlig Markan är så kommer det att innebära att de kommer göra allt för att få honom ur balans. Dessutom har de JVM bilderna i bakhuvudet när Canada gjorde motsvarande, det kan fungera.
Kudroc är i ett sådant läge oumbärlig som jag ser det. Det är liksom inte hans förmåga att slå Djoospassningar som vi behöver honom utan han har helt andra kvaliteter. Är ”Nordqvist kontot” öppet?
Kommentera

Sv: Inför Brynäs - Luleå
GävleLasse: "Tycker du att vår backbesättning ser stark ut?"

Vi har tvingats till ngt av en kompromiss i värvandet och det beror enbart på vår ekonomi.
Idén om att försöka utveckla offensiven genom att värva Kahnberg och Somervuori har kostat en del slantar, vilket har gått ut över försvarssidan.
Som jag ser det har man gjort en bra avvägning i det här fallet.
Man har valt att prioritera offensiven genom att värva Kahnberg och Somervuori, som inte har varit gratis.
Tanken måste ha varit att ett förhoppningsvis offensivare spel ska göra att vi tillbringar mer tid i offensiv zon vilket i slutändan ska underlätta jobbet för våra försvarsspelare.
Ngt som innebar att vi inte behövde värva dyrt på försvarssidan från start och istället kunde förlita oss på i stort sett samma backbesättning som vi hade ifjol.
Min personliga uppfattning är att nuvarande backuppsättning faktiskt är starkare än den vi hade i fjol.
Att den sen alltid kan bli ännu starkare är egentligen irrelevant så länge man inte tar hänsyn till bl.a ekonomin och vilken spelidé man avser att följa.
Jämför du med topplagen i ES så har vi kanske inte den på papperet bästa backuppsättningen men jämför du med lagen i vår ekonomiska klass sas, så tycker jag inte att den skäms för sig.
Kommentera