Brynäs IF

723728 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1186787

Sv: Inför Brynäs - Luleå
Gurra88: "Mål säger väl i slutändan bra mycket mer saker än +/-?"

Antalet mål säger bara att en viss spelare gjort x antal mål och inget annat.
Det säger inget om HUR målen tillkommit.
+/- säger dock att spelaren ifråga varit inne och bidragit till att x antal mål producerats alt släppts in.
Dvs att en spelare ibland spelat fram den skyttekung du talar om eller i vissa fall t.o.m tvingats rädda upp farliga situationer bakåt där din skyttekung har varit orsaken till det hela.
Så kom inte och säg att målen säger mer än +/-.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Inför Brynäs - Luleå
Huge: ""Det jag menar är att det relativt sett inte spelar nån större roll i vilken liga du spelar när det gäller statsen.
Statsen för en "sämre" spelare som spelar i en "sämre" liga säger lika mkt om DEN spelarens insats i den ligan som statsen gör om en "bättre" spelare som spelar i en "bättre" liga.
Hur svårt var det att begripa?""

Det där kommer att bli ett klassiskt citat..

Mycket tänkvärda ord. Men glömmer du inte en grej. Vad skulle den spelare som har "bra" stats i en "bättre" liga kunna utföra i den sämre ligan jämfört med den "sämre" spelaren i en bättre liga?

En medioker spelare i ES skulle helt säkert ha en större chans att göra sig nyttig i AS än vice versa.

När det gäller +/- kontra mål och vad det säger om en spelare så måste man ta hänsyn till vilken roll/position spelaren haft i laget han spelat i. En center/forward bör nog ha rätt bra produktion i assist/mål för att vara intressant att spela i en förstalina medans en back med bra +/- helt säkert är ett ämne att spela i en framskjuten position bland backarna. Givetvis får man ha i åtanke på vilka backen i fråga har spelat bakom. Han har spelat bakom en kedja typ Moln Larsson Bissett anno 99 så skulle det vara väldigt konstigt om han inte hade ett plus i sin +/-.
Kommentera

Sv: Inför Brynäs - Luleå
Huge: "Antalet mål säger bara att en viss spelare gjort x antal mål och inget annat.
Det säger inget om HUR målen tillkommit.
+/- säger dock att spelaren ifråga varit inne och bidragit till att x antal mål producerats alt släppts in."


Så bara för att det handlar om +/- så säger det mer hur målen kommit till och därför bli +/- mer relevant. Låt säga att han har + 6 så speglar det ju knappast heller hur målen blivit till? Han kan ha kommit in på isen precis när målet blir till?

Visst det är en möjlig situation du nämner, men att antalet räddade situationer skulle gå jämnt ut med antal mål någon annan i formationen gör är ju helt förbannat långsökt.. Du har ingen aning om vilka Hellström spelat med, inte heller jag, men därför kan du inte dra in hans +/- i det här snacket när det likväl kan vara hans lagkompisar som dragit upp statestiken, och någon vidare mängd assist verkar han inte ligga bakom heller.?..
Kommentera

Sv: Inför Brynäs - Luleå
Huge:
Sen kan det ju hända att man lirar med Datsyuk och Zetterberg, och då får man ju en satans massa +, men nu tror jag inte att han gjorde det ;)
Kommentera