Brynäs IF

723728 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1186814

Sv: Inför Brynäs - Luleå
Huge: ""Det jag menar är att det relativt sett inte spelar nån större roll i vilken liga du spelar när det gäller statsen.
Statsen för en "sämre" spelare som spelar i en "sämre" liga säger lika mkt om DEN spelarens insats i den ligan som statsen gör om en "bättre" spelare som spelar i en "bättre" liga.
Hur svårt var det att begripa?""

Det där kommer att bli ett klassiskt citat..

Mycket tänkvärda ord. Men glömmer du inte en grej. Vad skulle den spelare som har "bra" stats i en "bättre" liga kunna utföra i den sämre ligan jämfört med den "sämre" spelaren i en bättre liga?

En medioker spelare i ES skulle helt säkert ha en större chans att göra sig nyttig i AS än vice versa.

När det gäller +/- kontra mål och vad det säger om en spelare så måste man ta hänsyn till vilken roll/position spelaren haft i laget han spelat i. En center/forward bör nog ha rätt bra produktion i assist/mål för att vara intressant att spela i en förstalina medans en back med bra +/- helt säkert är ett ämne att spela i en framskjuten position bland backarna. Givetvis får man ha i åtanke på vilka backen i fråga har spelat bakom. Han har spelat bakom en kedja typ Moln Larsson Bissett anno 99 så skulle det vara väldigt konstigt om han inte hade ett plus i sin +/-.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Inför Brynäs - Luleå
GävleLasse: "Men glömmer du inte en grej. Vad skulle den spelare som har "bra" stats i en "bättre" liga kunna utföra i den sämre ligan jämfört med den "sämre" spelaren i en bättre liga?"

Också en självklarhet, liksom mitt "klassiska citat", som jag var tvungen att klämma fram eftersom budskapet tydligen inte gick fram första gången.
Min poäng är ju att de är mkt svårt, vilket du är inne på, att bedöma en enskild spelare på statsen öht, eftersom han är så beroende av sin omgivning.
Kommentera