Brynäs IF

724847 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #1312177

Sv: A propósito de nada

Treklövern1912: "Det finns vissa likheter med en annan Czarnecki och hans sätt att tänka på hockey. Nu har han gjort försök med lite mer offensiv hockey med mindre framgångsrikt resultat. Nu är man tillbaka i den mer defensiva taktiken och undviker slag på öppna fält."

Nån gång måste man ju börja försöka spela mer offensivt, särskilt med det material vi har tillgång till i form av framförallt våra duktiga junisar.
Tror att man lärt sig endel av spelet i serien så här långt, bl.a att det tar tid att få ihop en lagom mix av offensiv och defensiv.
Hittills har det i överambition varit lite för mkt framåt.
Tittar man på matcherna efter uppehållet så är det förstås svårt att se nån riktig trend, men nog tycker jag att offensiven ändå till stor del har bibehållits utan att defensiven fått stryka på foten.
Mao: det känns trots allt inte som nån total tillbakagång till fjolårets i jämförelse mer extremt avvaktande styrspel.

Den här säsongen ser jag som ett led i utvecklingen mot ett stabilare offensivt spel och för att nå den nivån så krävs det bl.a att junisarna blir lite mer rutinerade och tuffare.
Ungefär som Skellefteås juniorer ser ut just nu, då dom har nåt eller några års försprång.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huge: I mina tidigare inlägg har jag uttryckt önskemål om ett steg tillbaka på de offensiva för att stoppa läckaget bakåt. Orsaken som jag ser och också skrivit om är att lagdelarna inte hålls ihop tillräckligt. Lyckas vi genomföra det så är läget helt annat då även Greiss verkar ha kommit igång bättre och bättre.
För att utvecklas och kunna bli bättre måste man ibland ta ett steg tillbaka och sedan gå fram igen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Jag håller inte med om att Skellefteås juniorer (eller rättare sagt 90-talister) har försprång på Brynäs. Visst har de några fantastiska talanger men det har Brynäs också, t.ex Silfverberg är ju A-landslagsman. Och deras juniorer som mer breddar truppen (typ Melker Karlsson, Lundberg, Lindberg, Pettersson) producerar ju absolut inte mer än motsvarande juniorer i Brynäs.

Oscar Lindberg 1+2
Melker Karlsson 1+1
Martin Lundberg 1+1
Adam Pettersson 0+0

Sebastian Wännström 0+2
Johan Larsson 0+1
Ludvig Rensfeldt 0+1

Ingen större skillnad, precis.

Däremot kompletteras Skellefteås juniorer av etablerade spelare som är betydligt bättre än Brynäs toppspelare.

Skellefteås topp 6:
Joakim Lindström 15+17
Mikko Lehtonen 13+16
David Rundblad 4+15
Fredrik Warg 7+7
Jimmie Ericsson 4+10
P-E Bellemare 8+5

Brynäs top 6:
Jakob Silverberg 8+7
Eero Sumervouri 8+7
Jonas Nordquist 7+8
Sebastian Lauritzen 1+13
Mattias Ekholm 7+6
Calle Järnkrok 7+5

Brynäs har alltså betydligt sämre toppspelare. Däremot har Brynäs fler 90-talister som producerar poäng än vad Skellefteå har... Så det är knappast lagens unga spelare som gör att de leder tabellen och Brynäs kämpar om att undvika ks.
Kommentera