Brynäs IF

723888 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1313257

Sv: Brynäs IF-Djurgårdens IF 27/11-2010
Bissett19: Fast jag tycker inte det riktigt är samma sak. Man måste kunna hålla i sär vad som händer på och utanför rinken. En vårdslös tackling som händer var och annan match skulle ju rent teoretiskt kunna vara värt att polisanmäla om man resonerar så. Detta är ju trots allt en eftersläng och inte planlagt som tex. Marty Mcsoreys hjärnsläpp, se länk. Sen är det ju inte ok att vi har en diciplinnämd som inte kan hantera överfallen på ett bättre sätt, hadedom varit stenhårda med avstängningar och böter hade frångan om att polisanmäla aldrig kommit upp.

Sen har vi alla som spelat hockey sett massa situationer som har varit av en liknande karraktär. Jag själv hade ett hjärnsläpp när jag ar 13-14 år där jag sparkade en kille på isen. Inte det smartaste jag gjort, avstängd 5 matcher och fick prata allvar med en massa gubbar från föreningen. Att han sen spearade mig ipungen och flög på mig när jag låg ned och kved innan det rann över brydde sig inte föreningen om, tycker dom skötte det riktigt bra. Fan vad jag skämdes.

Sen tycker jag att jag själv och flera av er andra här inne överreagerar eftersom det är mot en Brynäsare. Men man är ju färgad =).
Jag kommer ihåg Johan Lindströms hjärnsläpp för 8-10(?) år sedan ett som skulle kunna jämföras med Ekmans. Någon som kommer ihåg hur många matcher han fick?

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF-Djurgårdens IF 27/11-2010

Zzz: "Sen tycker jag att jag själv och flera av er andra här inne överreagerar eftersom det är mot en Brynäsare. Men man är ju färgad =).
Jag kommer ihåg Johan Lindströms hjärnsläpp för 8-10(?) år sedan ett som skulle kunna jämföras med Ekmans. Någon som kommer ihåg hur många matcher han fick?"

Ja, klart man blev skogstokig sekunderna efter Ekmans yxhugg, men det finns så här i efterhand anledning att tona ner överorden en aning.
Känns som att han inte haft för avsikt att skada nån, mer "oflyt" när han i obalans ser ut att veva mot båset men istället råkar träffa Silfverberg.
Min personliga uppfattning är att han egentligen försökt slå mot sargen, där Svedberg står, i tron att Svedberg avsiktligt försökt hålla i klubban.
Bilderna visar dock att Svedberg ser ut att strula med båsdörren, men det hinner knappast Ekman med att hinna avgöra i sitt affekterade tillstånd.

Ekman ska dömas utifrån tilltaget att öht svinga en klubba mot en motståndare, oavsett om han träffar, missar.
Uppsåtet är väl den springande punkten i det här fallet, och visst finns det vissa förmildrande omständigheter som nämnden säkert beaktar.
Frågan är hur mkt?

Kommentera

Sv: Brynäs IF-Djurgårdens IF 27/11-2010
Zzz:
Kollade Pihls överfall precis..hade glömt hur situationen var...och om det gav 8 matcher (hur i hela friden det kunde ge bara 8 matcher överstiger mitt förstånd iofs), så kan inte ekmans ge så jäkla många, gissar 4-5 matcher jag.
Sen är det iofs lotterinämden vi pratar om, han skulle lika gärna kunna bli friad som att han blir borta resten av säsongen.
Kommentera