Brynäs IF

724480 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #1323284

Sv: Brynäs IF-Södertälje SK 26/12-2010
Huge: Vad var det du sa om att leka försvarsadvokat?? Gårdagens derby var inte den första i världshistorien, dom borde kunna och veta hur dom ska göra vid det här laget. Mitt förslag är att det redan från början står poliser i trapporna och i klacken. Sen är det ju faktiskt så att polisen får ingripa när man ser att ett brott begås, vilket var fallet igår, dom gick snabbt ner för att nästan i samma veva avbryta o dra sig tillbaka, varför undrar jag? Polisen var lika tafatta i Gävle när DIF senast var på besök. Du verkar ju kunna hur lagen ser ut så då kan väl du berätta vad den säger vid kravaller/upplopp? Var det nyanserat nog för dig??
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF-Södertälje SK 26/12-2010

70 Rodrigues: " Vad var det du sa om att leka försvarsadvokat??"

Sluta larva dig.
Jag har inte försökt försvara nån öht.
Bara krävt lite mer konkreta förslag från dig på vad polisen skulle kunna göra mer, eftersom du kritiserar just dom.
Tycker att "Veiron" i sitt inlägg på ett mkt bra sätt belyser problemet.
Om det nu hade varit så enkelt som att placera 500 poliser bland fansen, tror du inte att man för länge sen hade gjort det ifall man hade haft ekonomiska resurser att göra det?
Du måste ju för fasiken titta lite på hur verkligheten ser ut.
Igår var det 200 poliser utkommenderade och man räknar med att ett sånt här derby kostar ca 1 miljon i skattemedel.
Du talar om upplopp/kravaller och jag vet ärligt talat inte hur man ser på såna saker när det sker i en arena där arrangören har det egentliga ansvaret för säkerheten.
Utanför arenan tror jag iaf att polisen har betydligt större befogenheter att agera mer kraftfullt, så där har du ännu en aspekt som komplicerar problematiken ytterligare.

För övrigt håller jag med Gävlelasse i den här saken, när det gäller arrangören och huvudansvaret.
Men som sagt: det är en komplicerad fråga eftersom dom här huliganeran i grunden är ett samhällsproblem, som arrangören tyvärr tvingas ta hand om när det egentligen är polisen och socialens ansvar.
För att inte tala om föräldrarnas.

Kommentera

Sv: Brynäs IF-Södertälje SK 26/12-2010
Polisen kan inte storma en läktare när de är så numerärt underlägsna, det är alldeles för riskabelt. Om några poliser blev övermannade och fråntagna sina skjutvapen, då skulle det kunna bli riktigt otäckt.

Mängden huliganer och den svårforcerade plats de befinner sig på är tyvärr till de här typernas fördel, och det vet de om. Det är därför de gärna "jobbar" på hockey- eller fotbollsmatcher, utomhus på öppna ytor undviker de oftast att utmana polisen.

Det måste till lagändringar så man kommer åt galningarna.
Kännbara fängelsestraff för våldsamt upplopp, misshandel, våld och hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd och skadegörelse skulle utdelas för att statuera exempel för alla som funderar i dessa banor.

Det måste kosta att förstöra ett stort idrottsevenemang på det här viset, och framför allt måste det kosta att misshandla ordningsvakter och andra människor, helt öppet framför TV-kamerorna.
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Södertälje SK 26/12-2010
70 Rodrigues:Krossa SSK!

God jul på er alla tomtar(ni som vet allt) i gästboken. Ha en riktigt skön jul och sedan får vi hoppas att julklapparna kommer i mellandagarna genom trepoängare.
kram på er
Kommentera