Brynäs IF

724464 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #1323459

Sv: Brynäs IF-Södertälje SK 26/12-2010

70 Rodrigues: " Vad var det du sa om att leka försvarsadvokat??"

Sluta larva dig.
Jag har inte försökt försvara nån öht.
Bara krävt lite mer konkreta förslag från dig på vad polisen skulle kunna göra mer, eftersom du kritiserar just dom.
Tycker att "Veiron" i sitt inlägg på ett mkt bra sätt belyser problemet.
Om det nu hade varit så enkelt som att placera 500 poliser bland fansen, tror du inte att man för länge sen hade gjort det ifall man hade haft ekonomiska resurser att göra det?
Du måste ju för fasiken titta lite på hur verkligheten ser ut.
Igår var det 200 poliser utkommenderade och man räknar med att ett sånt här derby kostar ca 1 miljon i skattemedel.
Du talar om upplopp/kravaller och jag vet ärligt talat inte hur man ser på såna saker när det sker i en arena där arrangören har det egentliga ansvaret för säkerheten.
Utanför arenan tror jag iaf att polisen har betydligt större befogenheter att agera mer kraftfullt, så där har du ännu en aspekt som komplicerar problematiken ytterligare.

För övrigt håller jag med Gävlelasse i den här saken, när det gäller arrangören och huvudansvaret.
Men som sagt: det är en komplicerad fråga eftersom dom här huliganeran i grunden är ett samhällsproblem, som arrangören tyvärr tvingas ta hand om när det egentligen är polisen och socialens ansvar.
För att inte tala om föräldrarnas.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF-Södertälje SK 26/12-2010
Huge: För att inte tala om föräldrarnas.
Blir trött på att höra att föräldrar är kassa i dessa sammanhang,om du Huge släpper iväg din son på hockey o sen måste hämta honom hos polisen,har du då gjort fel?Du har iditt tycke uppfostrat honom bra,eller tycker du då att du har misslyckats?
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Södertälje SK 26/12-2010
Huge: ja du Huge,välkommen till verkligheten,titta på tv bilderna o se att det är äldre personer som misshandlar en person,tyvärr så är dom som föräldrar till dom yngre som står i klacken,de yngre ser upp till dessa, utövar saker som dom (i dessa kretsar)blir uppskattade för..det är deras verklighet..
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Södertälje SK 26/12-2010
Huge: Ska inte daltas alls med personer som inte kan uppföra sig.
Hade inte Aik-Dif spelat hade det inte vart massa idioter där, sen flatheten i media gör att man blir trött på spektaklet.

Varför ska skattebetalarna stå för en massa extra utkallade Poliser, Vakter & Ambulanspersonal?
Kan inte den som håller i aragemanget garantera att man behålla allmän ordning och säkerhet så ska men inte få tillstånd att arrangera.

Att sitta och säga att huliganeran i grunden är ett samhällsproblem är löjligt.

Eller berättigar det att man slår nån på käften utanför eller inne i arenan, utan straffpåföljd?

Eller att man snattar 15 kg oxfile på Konsum?

Är det inte personen som gjort fel då? Utan att det var hockey matchen som triggade personen till det?

Bara massa bortförklaringar tycker jag det är, problemet är att inte Aik eller Dif själva säger ifrån. Tar dom som exempel nu då det var under deras match som det vart denna skiten.

Skulle dom själva peka ut dom som startade det och uppviglarna så visar dom själva att dom inte vill ha med dom att göra, skulle dom visa att detta inte är OK.
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Södertälje SK 26/12-2010
Huge: "För övrigt håller jag med Gävlelasse i den här saken, när det gäller arrangören och huvudansvaret.
Men som sagt: det är en komplicerad fråga eftersom dom här huliganeran i grunden är ett samhällsproblem, som arrangören tyvärr tvingas ta hand om när det egentligen är polisen och socialens ansvar.
För att inte tala om föräldrarnas."

I grunden så handlar idrott om helt andra saker än det som hulliganerna håller på med så det är upp till varje förening att se till att deras anhängare sköter sig. När hulliganerna klär sig i deras färger så representerar ju de föreningen om man hårddrar det. Det borde alltså ligga i föreningarnas intresse att se till att förebygga såna här saker.

Efter att deras egna ordningsvakter blev påhoppade så har man ju bevis för att det inte går att ha personer från de egna leden till att stävja såna här grejer. Sen kan man ju undra hur AIK som arrangör har arbetat för att undvik pyroteknik. Min teori är att såna här saker smugglas in på arenan långt innan när man "förbereder tifo". Man måste alltså ha koll på sin klack tidigt.
Kommentera