Brynäs IF

723335 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1515154

Sv: Lockout 2012

Huge:Det är ju väldigt enkelt. De som har klubben i fråga som "moderklubb" eller i alla fall har spelat som junior i juniorverksamheten borde ha fritt fram att spela.

Nu kan man ju tydligen sparka spelare så det kryphålet kommer att användas. DÄRFÖR anser jag att svenska spelare borde ha rätt att spela om (när) det blir en lockout, oavsett hur länge den pågår.

Jag köper inte argumentet med att unga talanger bromsas i och med att NHL spelare skulle spela ex 10 matcher och sedan dra till NHL. OM det drar igång.

I så fall så borde väl klubbarna säta en begränsning på antalet utländska spelare i truppen. Årets upplaga av modo har ju massor av utländska spelare. Å då har Ö-vik ett hockeygymnasium som i alla fall DE är stolta över...

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Lockout 2012
Slajsarn: Som sagt: varför göra det lätt för sig när man kan krångla till det?

Hockeyligans klubbar har tagit ett gemensamt beslut, sannolikt grundat på majoritetsprincipen. Mao: även dom som ev varit emot en bojkott av inlånade spelare under lockouten har ställt sig bakom beslutet.
Så vad tjafsar man egentligen om?
Det absolut enklaste är väl att man står fast vid sitt beslut, då slipper vi ju allt snack om orättvisa hit och dit, då vissa lag kanske kan plocka hem riktiga godbitar medans andra får nöja sig med det som blir över.

Jag lägger även en moralisk aspekt på saken: varför ska lockoutade välbetalda miljonärer bara kunna komma hem och sno platser från spelare som slitit för att ta en plats eller få ett kontrakt?
Det känns inte bra ur den synvinkeln heller.
Är man lockoutad så är man, punkt slut.
Låt dom isf få spela i nån stängd liga, där deras medverkan inte har så stor påverkan vad gäller ev nedflyttning osv.

Tycker till sist att ES ändå har tillräcklig dragningskraft som det är, speciellt för vår egen del då vi fortsättningsvis får möjlighet att se flera unga förmågoar blomma ut.
Det blir ju tyvärr dom som får stryka på foten när nån välavlönad miljonär inte vet vad han ska göra under en lockout, men absolut måste spela hockey i Sverige.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Lockout 2012
Slajsarn: Jag tycker att det är logiskt att inte ta in spelare som är uttagna i lockout efter som att de står under kontraktet en annan liga. Oavsett arbetsplats så är det naturligt att inte jobba för en annan arbetsgivare under lockout.
Kommentera