Brynäs IF

723687 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1515171

Sv: Lockout 2012

Slajsarn:

Ta emot spelare eller ej... enligt mig så finns det ett antal för o emot.... svårt att ha en enda åsikt i frågan.

Men, jag intresserar mig för ett lags långsiktiga mål, hur man hanterar olika upplägg med sina ledare, egna spelare, importer m.m. Följa de "rika" lagen kontra de som inte har samma ekonomiska förutsättningar... se glädjen när "lillebror oväntat slår storebror".

Helt klart skulle vissa matcher bli riktiga gobitar med NHLspelare som krydda, säkert med mer publik på läktarna. Men samtidigt tappar man ju gruppdynamiken som fås av att en samling spelare växer samman under säsongen, troligtvis blir det några juniorer som får nöja sig med J-20 istället för att få en ärlig chans att slå sig in i A-truppen.

Men återigen.... helheten är svårbedömd. F.ö. för mig får dom gärna begränsa antal utlänningar till 2-3 st i varja lag.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Lockout 2012

Tväst:"Gruppdynamiken"? Men det är väl inget tvång att ta in spelare bara för att man skulle få. Det är ju en avvägning som varje förening får göra. skulle t ex Bryäs anse att Bäckis skulle spela säg 12 matcher för laget kontra att man skulle låta Elias Lindholm spela dessa. Hur mycket utvecklas en 17-åring på så många matcher, eller snarare skulle dessa 12 matcher störa hans utveckling? Knappast. 

Jag tror inte att gruppdynamiken skulle påverkas ett dugg heller. Kanske om man tog in 4-5 spelare på bekostnad av redan etablerade spelare. Men det är so sgt upp till varje förening att göra en bedömning på effekt och verkan, precis som man får göra annars med om man tycker att truppen behöver förstärkas.

Kommentera