Brynäs IF

723737 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1515211

Sv: Lockout 2012
Peja: Skilj på päron och äpplen.
Att värva mitt under normal säsong är helt Ok enligt regelverket.
I det här fallet säger "regelverket" att man INTE får använda sig av lockoutade spelare, så länge det inte står klart att hela NHL-säsongen är inställd för gott.
Svårare är det inte.

Den springande punkten är fortfarande avtalet mellan ES-klubbarna och att inte använda sig av lockoutade spelare.
Varför tog men nu ett gemensamt beslut om detta, om det fanns vissa lag som var emot förslaget?
Hade ju varit enkelt för det lag som var emot förslaget att stå upp och vägra gå med på överenskommelsen, om det nu var så oerhört viktigt att få möjlighet att plocka hem nåt NHL-proffs.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Lockout 2012
Huge: Ja, man kan ju undra varför den här frågan skulle beslutades med en demokratisk omröstning (läs "pöbelvälde") medan det råder veto inom andra viktiga frågor som t.ex eventuell utökning av Elitserien... Antagligen eftersom detta verkar vara en informell överenskommelse och inget formellt regeländring.

I Allsvenskan kommer ju flertalet klubbar att köra med NHL-spelare, trots det "gemensamma" beslutet. Känns som att alla kommer att skaffa sig NHL-spelare om några gör det... och det känns väl inte som att elitserieklubbarna som riskerar kvalserien INTE kommer att värva NHL-spelare om det fortfarande är lockout efter jul och hela Allsvenskan är fylld av NHL-spelare....

Och med tanke på att div1-klubbarna avser att ha NHL-spelare, så förstår jag varför många allsvenska klubbar också vill ha detsamma. Samtidigt som många ser stora fördelar (inte bara sportsliga) med att få en unik möjlighet att rekrytera NHL-spelare.

I Brynäs fall vore Bäckis en stor attraktion för åskådarna.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Lockout 2012

Huge:Var det tvunget att förslaget skulle vara enhälligt då? det kanske räckte med majoritet?

Jag har inte koll på Hockeyligans protokoll för behandlande av såna här frågor,

Jag har väldigt svårt att se Modo röste emot förslaget om att tilllåta korttidskontrakt oh sedan prata om att anv'nda kryphål för att kunna använda NHL spelare ändå.

Kommentera