Brynäs IF

723746 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1515216

Sv: Lockout 2012
Huge: Ja, man kan ju undra varför den här frågan skulle beslutades med en demokratisk omröstning (läs "pöbelvälde") medan det råder veto inom andra viktiga frågor som t.ex eventuell utökning av Elitserien... Antagligen eftersom detta verkar vara en informell överenskommelse och inget formellt regeländring.

I Allsvenskan kommer ju flertalet klubbar att köra med NHL-spelare, trots det "gemensamma" beslutet. Känns som att alla kommer att skaffa sig NHL-spelare om några gör det... och det känns väl inte som att elitserieklubbarna som riskerar kvalserien INTE kommer att värva NHL-spelare om det fortfarande är lockout efter jul och hela Allsvenskan är fylld av NHL-spelare....

Och med tanke på att div1-klubbarna avser att ha NHL-spelare, så förstår jag varför många allsvenska klubbar också vill ha detsamma. Samtidigt som många ser stora fördelar (inte bara sportsliga) med att få en unik möjlighet att rekrytera NHL-spelare.

I Brynäs fall vore Bäckis en stor attraktion för åskådarna.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Lockout 2012
Peja: Tja, frågan ansågs väl förmodligen så pass oviktig (i jämförelse med ex frågan om en utökning av ES) att det räckte med en informell omröstsning sas, där samtliga lag rättar sig efter vad majoriteten tycker.
Kan tänka mig att dom som röstat emot förslagt därmed ansett  att det inte är värt att riskera sammanhållningen och samarbetet i framtiden, genom att sätta sig på tvären bara för att få hem nåt NHL-proffs.
Annars hade man väl tagit strid för sin sak innan omröstningen, nåt dessa lag inte gjort.
Kommentera