Brynäs IF

723803 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1599105

Sv: Robin Rahms egna tråd

Huge: Fast det är många gånger så att målvaktsspel och försvarsspel hör ihop. Litar inte backarna på målvakten så börjar de ofta överarbeta situationerna, täcka skott i alla möjliga lägen och skapa en miljö som gör det svårt för målvakterna. Givetvis är det också omvänt så att om försvarsspelet är dåligt generellt blir det svårare för målvakten.

När Krizan var som bäst i Modo så flyttade sig backarna så att han fick fri sikt och istället koncentrerade de sig på att plocka bort returer och flytta motståndare. När Krizan sedan blev dålig förändrades backspelet så att de ofta skymde målvakten och hann inte med att ta returerna.

Dvs, är det hönan eller ägget?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Robin Rahms egna tråd
J F K: Stämmer mkt bra. Alltid en kombination av det båda sakerna som avgör.
Tror ändå att uteförsvaret i högre grad påverkar målvaktens insats än vice versa, rent generellt.
Men som sagt: hönan eller ägget?
Beror väl även på vilket läge det handlar om. Ditt exempel med Krizan gäller kanske mer när man redan har en etablerad och pålitlig klippa i målet som spelarna kan lita på, nåt vi väl inte haft på länge, även om Svedberg till viss del kan hänföras till den kategorin under guldsäsongens slutskede och i slutspelet.
Hoppas och tror verkligen att Starkbaum blir en rejäl förstärkning, det känns så.
Även kul att ni själva verkar ha valt rätt när ni satsade på era yngre förmågor, så här långt har dom ju varit riktigt bra.
Med god hjälp av ert stabila uteförsvar ska sägas, apropå hönan och ägget...   ;-)
Kommentera