Brynäs IF

723318 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #1749200

Sv: A propósito de nada
Zappaholic: Du har inte funderat på att den som vann poängligan i slutspelet förra året var 19 och den som vann i år var 20?
Att Modo byggde sitt lag kring spelare runt 30 (undantaget Olofsson) var inte heller någon hit direkt...

Att satsa på egna juniorer ger payback, om inte kortsiktigt så långsiktigt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huss: Funderat och funderat. Jag vill inte ha ett lag med ett tiotal juniorer som får soppatorsk i slutspelet. Det lyckades en gång och jag har svårt att se att det skulle gå att få en sån fullträff en gång till. Vi har ett guld och inte kommit förbi kvarten en enda gång på 2000-talet förutom 2012. Var är den långsiktiga paybacken??
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huss: Hur menar du långsiktigt? Bäckis & Co. har ju fortfarande inte återvänt från sina NHL-äventyr. Jag tycker snarare juniorspåret är kortsiktigt och ger väldigt lite tillbaka om man väger in alla år som lagts ner på att utveckla dessa spelare. Om vi kunde börja få lite avkastning på våra NHL-spelare, dvs att de återvänder och spenderar några kvalitativa säsonger hos oss, kan vi börja snacka om payback på lång sikt. Titta på Sedinarna - de lär ju inte återvända förrän i 40-årsåldern, om någonsin. Kan vi däremot få behålla några av de spelare vi utvecklar är det förstås en annan sak.
Kommentera