Brynäs IF

723318 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #1749202

Sv: A propósito de nada
Huss: Hur menar du långsiktigt? Bäckis & Co. har ju fortfarande inte återvänt från sina NHL-äventyr. Jag tycker snarare juniorspåret är kortsiktigt och ger väldigt lite tillbaka om man väger in alla år som lagts ner på att utveckla dessa spelare. Om vi kunde börja få lite avkastning på våra NHL-spelare, dvs att de återvänder och spenderar några kvalitativa säsonger hos oss, kan vi börja snacka om payback på lång sikt. Titta på Sedinarna - de lär ju inte återvända förrän i 40-årsåldern, om någonsin. Kan vi däremot få behålla några av de spelare vi utvecklar är det förstås en annan sak.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Kapten Rödskägg: Så du menar att BZs nuvarande satsning med spelare runt 27-35 medan vi skickar juniorerna är bättre? Blir en bra generationsväxling att ta tag i men det kanske BZ lämnar till nästa sportchef... Såg någon liknelse med att den här demografiska profilen är lite som att kissa i brallan, inte helt dum liknelse faktiskt.
Men det är klart att det krävs en balans, det går inte att enbart satsa på egna juniorer lika lite som det går att satsa på enbart AHL importer.
Tycker att SAIK och Frölunda har lyckats bra i just den balansen även fast SAIKarna satsar mer på egna verksamheten medan Frölunda dammsuger JVM laget varje år. Sen kryddar man med spets och lägger till de som gör grovjobbet. En bra mix och medelålder runt 23-25 brukar vara ett vinnande koncept.
Gällande egen juniorverksamhet så visst försvinner de bästa till NHL men det ger en 1,5 till 2 mio som ersättning (löjligt lågt egentligen) men det finns ett antal spelare som antingen återvänder eller som utvecklas hos andra lag men fortfarande har hjärtat hos Brynäs, som Andersen, Wänna, Rensfelt, Rohdin, Djoos, Eriksson, Lindbäck, Svedberg m.fl.
Bäckis är fantastisk men en spelare gör inget lag.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Kapten Rödskägg: Det gäller att få fram juniorer som är bra men inte tillräckligt bra. Som spelar i AHL och återvänder som bättre spelare. Som t.ex Anton Rödin. Men tyvärr tyder ingenting på att BZ kommer att prioritera "hemvändare" framför andra spelare. Wännström, Jocke Eriksson mfl kommer säkerligen att prestera bra i SHL framöver men inte blir det i Brynäströjan...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Kapten Rödskägg: " Kan vi däremot få behålla några av de spelare vi utvecklar är det förstås en annan sak."

Där har du problemet.
Blir de jättebra försvinner de till NHL
Håller de god SHL klass(1:a - 2:a femma) försvinner merparten till den SHL-klubb som betalar bäst.
Ligger de i det undre skiktet (3:e-4:e femma) Blir merparten ersatta av Spelare från andra SHL lag/Allsvenskan.

Att bedriva en så omfattande juniorverksamhet som Brynäs gör och endast få ut en eller två spelare vart annat år är för dålig avkastning.
Kommentera