Brynäs IF

725682 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #1950912

Sv: A propósito de nada
Brynäsgubbe: "Campese måste sitta på en sjuhelvetes 3-årsplan för att hans självsäkerhet ska vara befogad och detta ska gå vägen. I övrigt känns "3-årsplaner" något som desperata klubbar gör. Klubbar där det mesta går fel, klubbar utan stabil grund att luta sig mot."

Brynäs SM-guld 2012 var en konsekvens av en flerårsplan som Sundlöv & co hade satt upp några år tidigare. Det var absolut inte en konsekvens av kortsiktigt tänkande och/eller ett oändligt gnäll. Det kan du tänka på nästa gång du njuter av bilderna från 2012.

"Så till alla oss som skriver spaltmeter om vad som går fel, bemöt hellre det med saker som går RÄTT. Finns det ens något?"

Du kan alltså inte se att Brynäs gör någonting rätt? Med vilka glasögon kollar du på klubben egentligen?

Jo, absolut måste man identifiera felen och se hur de kan åtgärdas. Det som jag ser från din sida är dock påpekande om att ALLT är fel och inga förslag på åtgärder. Brynäs har ju redan sparkat alla ansvariga, men du kanske tycker att man ska sparka alla nytillsatta också?

"Kravbilden är noll, kumbaya-känslan och mysstämning genomsyrar hela föreningen."

Mysstämning? Ja, det skriver du några månader efter att Brynäs sparkat (nästan) alla sportsligt ansvariga, en kavalkad av sparkningar där Dackell bland annat var med och sparkade en person som han känt i 20+ år. Det är knappast min definition av noll kravbild och mysstämning på en arbetsplats. Om du hade varit på en arbetsplats där man sparkat massvis med personer pga uteblivna resultat, hade du då ansett att kravbilden är noll, jättemysig stämning osv? Jag skulle inte tro det.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Mysbilden får jag mycket på grund av att man förlänger med Sundquist, trots att det finns mycket underliggande statistik på att han inte spelar ett vinnande system.

Ytterligare bidragande är det faktum att man letade i veckor efter en sportdirektör, men landade till slut på Dackell (som därefter, rent krasst, gjort ett mediokert jobb som GM). Så du säger mig att den mest lämpade människan i hela landet att driva det sportsliga satt i Brynäs från första början? Vad smidigt. Trots att han aldrig haft ett sådant uppdrag förut.

Att det sedan ryktas om Sundlöv och Molin tillbaka, varav ena Brynäs SPARKADE för enbart några säsonger sedan och den andra många var överrens att det behövdes något nytt, bidrar inte direkt till att Brynäs andas ambitioner.

Mycket känns bekvämt helt enkelt.
Kommentera