Brynäs IF

726227 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #1951174

Sv: A propósito de nada
mattiask: Sundqvist är ju en sådan tränare som ständigt säger att han anpassar spelet efter materialet, han sa det i Tingsryd och han har upprepat det i Brynäs.
Det jag vill se är en tränare som istället har en tydlig ambition om hur han vill spela och försöker få spelarna att anta utmaningen och faktiskt anpassa sig till spelsystemet istället.
Som det är nu så känner jag att BZ inte får spelarna att utveckla sig som hockeyspelare utan det handlar mest om att spela på andras misstag vilket mest käns destruktivt och inte utvecklande.

Bulan kan man ju inte annat än älska, där var det Bulanhockey rakt av och Brynäs vägrade att anpassa sig till motståndarna och det fanns verkligen en ambition och en tydlighet.

Hur vill Magnus att hockey skall spelas? Jag vet fortfarande inte..
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Axle San: Exakt det jag vill komma åt.
MS har anpassat spelet efter truppen - därav spelar vi den hockeyn vi spelar. Min känsla är att han helt enkelt inte vågar spela annorlunda. Varför vet jag inte..

Det här med Bulan är ytterst intressant.
Tittar man på Luleås spelarmaterial så är det ju på pappret i mina ögon inte en topp sex-trupp. Dessutom har de väl egentligen bara 4-5 forwards som är riktigt spelande forwards.
Men Bulan vill spela en anfallsinriktad hockey men med väldigt hög disciplin bakåt.
Men Bulan tillåter sin trupp att göra x antal misstag då han vet att över lång tid så kommer dessa misstag minska men samtidigt låter han sina spelare utveckla sina offensiva kvaliteer!
Finns många spelare i Luleås trupp som är klart bättre defensivt än offensivt. Men som sagt - Bulan vågar spela en frejdig offensivt inriktad hockey och han har dessutom ytterst, ytterst tydliga riktlinjer hur han byggt upp både anfallsspel och försvarsspel.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Har Brynäs någonstans bemött kritiken med att förlänga med MS i förhållande till underliggande statistik?

Utåt sätt är det ju en jättemärklig, nästan provocerande förlängning. Känns lite som man skiter i vad fansen tycker.

Jag är på riktigt orolig - känns som nya Modo. Hockeyallsvenskan inom kort
Kommentera