Brynäs IF

726213 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #1951214

Sv: A propósito de nada
Corsi_custemo: Vet för lite om corsi. Däremot vet jag vad man tittar på vid chefsrekrytering. Tidigare resultat är en del.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Mattson: Jo, om du hade röda siffror 2018 betyder det ju inte nödvändigtvis att du kommer ha det även 2019 med en annan personalstyrka som möjliggör en ny strategi. Statistiken hjälper oss att förstå det som har hänt, men behöver inte nödvändigtvis förutse framtiden. Särskilt inte om förutsättningarna ändras drastiskt (bättre spelartrupp).

Jag är lite tveksam till att kolla för mycket på statistik vid vissa typer av spelarrekryteringar. Själva poängen med att fynda på spelarmarknaden är att se potential som andra inte ser. Det vill säga spelare som hittills inte har blommat ut (och därför kanske inte har bra stats) men som du tror kan blomma ut i din omgivning, i ditt spelsätt, i din miljö. Det kan finnas spelare som skulle passa in perfekt i morgondagens Brynäs, men som är mediokra i sin nuvarande miljö. Det kan finnas många rimliga förklaringar till att man som spelare misslyckas i ett lag, kan handla allt ifrån det taktiska upplägget till relationen med coachen eller personliga problem eller skador. Så om du verkligen ska fynda spelare handlar det ju, rent krasst, om att identifiera en spelare som presterat dåligt men som kan prestera bra hos dig. Det är jävligt svårt - men jag tror inte att statistik är bästa sättet att göra det på.

Om man däremot vill få in några säkra kort, dvs producerande spelare som levererat under en längre period, kan det finnas goda anledningar att analysera deras individuella statistik för att se om de verkligen har levererat så som man uppfattat.
Kommentera