Brynäs IF

725646 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #1953432

Sv: A propósito de nada
nyb: Brynäs ville ha honom. Djurgården ville ha honom.

De två mest klassiska klubbarna i Sverige med stoltaste historia och flest SM-guld.

Brome väljer Örebro. Som aldrig spelat slutspel och så sent som för två år sen var nära konkurs. Sen hände något. Eller någon. Med mycket pengar.

Örebro och Växjö är det vidrigaste som hänt svensk hockey sen Malmö köpte ett SM-guld på 90-talet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Vilka härinne skulle bli ledsna om Brynäs gjorde en liknande satsning?

Om man ska försöka etablera sig som ett topplag kommer det att kosta pengar, hur ska det annars gå till? Någon här som tror att Brynäs bara kan köra på på den inslagna väg som man just nu har och att det ska leda till att man blir ett topplag?

Brynäs hade en sjukt intressant juniorsatsning (som BZ rev ned - inga junisar upp i a-truppen) och det ledde till ett sm-guld, men i övrigt har det räckt till platser på nedre halvan av serien.

Ska man endast vara ett "klassiska lag" och tro att attraktionskraften finns i klubbens historia så är man snart på samma nivå som Leksand och Modo.

Jag varnade innan säsongen för att lag som Rögle och Örebro rustat bättre än Brynäs och nog skulle kunna passera i tabellen. Nu verkar Örebro göra en rejäl satsning för att lämna bottenträsket. Får se om Rögle också fortsätter på samma sätt.

Så till nästa säsong försvinner kanske 2 "räddningsplankor" för Brynäs. Ska man hänga på tåget eller stå kvar på perrongen med mössan i hand och knyta näven åt dom som drog förbi.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Word! Örebro är som ett virus i svensk hockey just nu.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Hur stor är Brynäs attraktionskraft för dagen tro? De behöver nog visa upp en sjuhelvetes fin treårsplan!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Jag har som jag sagt tidigare hört från personer nära Mathias att han haft anbud ifrån KHL på bordet.

Sen är det så här att Mathias sambo är ifrån Lindesberg från början. Dvs 3-4 mil ifrån Örebro. Klart som fan att sådant spelar in i hans beslut om han nu skulle välja spel i Örebro.
Lite som vi kan säga ang Gunderson. Så länge han spelar i Sverige, så kommer han spela för Brynäs. Delvis även mycket för att hans tjej är från Gävle. Sådant betyder klart, klart mer än vad vissa tror.
Kommentera