Brynäs IF

725646 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #1953453

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Vilka härinne skulle bli ledsna om Brynäs gjorde en liknande satsning?

Om man ska försöka etablera sig som ett topplag kommer det att kosta pengar, hur ska det annars gå till? Någon här som tror att Brynäs bara kan köra på på den inslagna väg som man just nu har och att det ska leda till att man blir ett topplag?

Brynäs hade en sjukt intressant juniorsatsning (som BZ rev ned - inga junisar upp i a-truppen) och det ledde till ett sm-guld, men i övrigt har det räckt till platser på nedre halvan av serien.

Ska man endast vara ett "klassiska lag" och tro att attraktionskraften finns i klubbens historia så är man snart på samma nivå som Leksand och Modo.

Jag varnade innan säsongen för att lag som Rögle och Örebro rustat bättre än Brynäs och nog skulle kunna passera i tabellen. Nu verkar Örebro göra en rejäl satsning för att lämna bottenträsket. Får se om Rögle också fortsätter på samma sätt.

Så till nästa säsong försvinner kanske 2 "räddningsplankor" för Brynäs. Ska man hänga på tåget eller stå kvar på perrongen med mössan i hand och knyta näven åt dom som drog förbi.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Egentligen handlar det väl inte om satsning eller ej - Det handlar väl om klubbar utan någon sportslig historia, utan egen vettig talangutveckling, utan nationell förankring eller bred supporterskara, som bjuder över på spelare från klubbar inom samma liga (Palushaj) och skapar ett lag ur tomma intet, helt byggt med nordamerikaner och legoknektar. Det är ju allt detta sammantaget det som är det tråkiga i folks ögon - inte satsningen i sig. Varför tror du hela Sverige vände sig emot Malmö/Percy på nittiotalet?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Rögle är ett intressant lagbygge. Bröderna Abbott gör det bra både på och utanför isen. Jag tror att Brynäs hade legat på övre tredjedelen om dessa fått bygga Brynäs, som i grund och botten har bättre förutsättningar än Rögle.
Kommentera