Brynäs IF

725472 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #1957777

Sv: A propósito de nada
lapad: Jo, många var positiva till att Sundlöv slutade, eftersom man antog att gräset var grönare på andra sidan. BZ kom utifrån och var en "handlingarnas man", men när man sammanfattar hans tid i klubben levde han mycket på Bulans skicklighet som tränare, tycker jag. Det var då, och egentligen bara då, som framgångarna kom. Visst fick han till en och annan värvning, men föreningen var mer välmående när BZ anslöt än när han lämnade. Viktigt att förstå i sammanhanget att BZ skrev på för en klubb med stort eget kapital och en välfungerande ungdomsverksamhet.

När Sundlöv blev sportchef var Brynäs en konkursmässig klubb med massa mediokra importspelare. När han lämnade hade Brynäs ett gediget eget kapital, många egna produkter, en välfungerande ungdomsverksamhet och tagit ett SM-guld under resans gång. Så visst gjorde han i det stora hela ett väldigt bra jobb, måste man säga. Nu behöver klubben göra samma resa inte bara nå toppen en säsong utan också lyckas stanna där.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Din kommentar kan knappast förändra min syn på Sundlövs kompetens som sportchef. Brynäs vann ju SM guld och skulle etablera sig i toppen av SHL men både Sundlöv och resten av föreningen klarade inte uppdraget. Det skulle aldrig accepteras i ett privat företag för målet är att vara attraktiv och har en produkt som säljer och är bättre än andras vilket man inte lyckades med. Jag minns när Sundlöv gång på gång värvade spelare (bänknötare) från Luleå.
Jag skulle vilja se ett namn som har fina referenser och bra kontakter ute på marknaden även om det kostar för investerar man inte så tjänar man inga pengar.
Kommentera