Brynäs IF

725256 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #1957876

Sv: A propósito de nada
Chris11: Granström har ni väl redan ersatt/räknat bort kostnaden på kan man väl säga. Men givetvis kommer det finnas pengar att ersätta spelare med. Men detta lag var ju helt sinnessjukt. Nicklas Jensen kommer väl ha en lön på runt 10 mille i KHL. Förmodligen bra mycket mer. Lundgren lär ni behöva betala en del av hans kontrakt om det bryts. Inget vettigt lag tar över det rakt av.

Alla kontrakt som ska brytas kostar pengar. Där är det väl mer upp till att hitta klubbar som ska ta den större delen av kostnaden.

Det blir verkligen en tuff period för Dackell. Att ersätta Gunderson och Kellman är nog just nu hans tuffaste jobb.

Hur ser ekonomin ut efter denna säsong? TV-pengen höjdes jurejält innan säsongen. Tog Brynäs höjd för det och la undan lite eller spendades allt på spelartruppen?
Finns en buffert nu att höja spelarbudgeten trots missat slutspel? Kommer ni göra minusresuktat i år? Då blir det tufft då elitlicenskravet höjs i framtiden.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
majk:

Brynäs ersatte aldrig Granström. Inte heller Paille.

När de dessutom bara betalade Kristod lön i typ en månad bör det finnas mycket pengar kvar från första säsongen.

Om de kan ha samma budget som under året de gick till final bör därför nästa års trupp ha råd med väldigt mycket spets.

Då hade Brynäs Johnson, Clark, Granström, Paille, Gunderson, Bertilsson, Rautio, Zaborsky, Ikonen, bröderna Westerholm, Sundkvist, Jensen och Fälth på lönelistan.

Sen dess har Brynäs tagit in, och behållt Danielsson, Andersen, Lundgren, Ersson, Eriksson, Ersson...

Gör man matten förstår man nog att det ska finnas pengar att ersätta för.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
majk: Håller med Chris11 i mycket av det han sa tidigare. Dyrt lag visst men absolut kommer det att frigöras en del kapital. Pettis lag tycker jag dock är lite överdrivet. Tycker främst att man bör prioritera 1-3 kedjorna innan man går in på 4e. Laget här ur en ekonomisk synvinkel bör inte vara alltför dyr:

Ny - Scott/annan ny - Rödin
Wännström - Ölund? - Danielsson
Ny - Palmberg? - Forslund
Asklöf - Blomqvist - Rohdin
Extra: Alcén, Solem
Bort: Mannberg

Ny - Bertilsson
Andersén - Söderström
Kilström - Norin
Extra: Ersson & Deutsch
Bort: Lundgren

Lundgren bör man kunna byta bort. Trots att han inte har haft en supersäsong är han i grunden en stabil defensiv back som jag inte tror att någon i SHL skulle tacka nej till. Den enda frågan kring honom är hans lön om huruvida stor den är. Men absolut känns det möjligt att han kan bytas bort. Tycker dock att man ska utvärdera Kilström dessförinnan. Det är självklart att föredra Kilström i 3e backparet men om det är så illa att hans karriär är över är jag öppen för att Lundgren ska få stanna, men vi får se!
Att Molin ska värvas hem ser jag dock som föga troligt. Han har kontrakt och visserligen kan han lockas av att pappa Ove återvänder men tror att det kan bli aktuellt till nästnästa säsong.
Sedan får man leva på den ynka förhoppningen att Kellman stannar. Gunde ser ut att lämna och det återstår att se med Bertil. Hoppas verkligen att han stannar, har imponerats alltmer av honom senaste säsongerna då han tacklat skador mycket bättre än tidigare och möjligen bör han tillerkännas ett C på bröstet? Tycker att han besitter ledarkunskaper och tror inte att jag är ensam om att det sett till kaptenssituationen kan behövas en ny kapte även om jag inte i sig tycker att Blomman har varit en dålig kapten.
Slutligen, skulle vi få behålla Boqvist kan det båda oerhört gott. Låter oerhört bra i huvudet när jag föreställer mig honom i samma kedja som Rödin.
Kommentera