Brynäs IF

725256 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #1957891

Sv: A propósito de nada
majk:

Brynäs ersatte aldrig Granström. Inte heller Paille.

När de dessutom bara betalade Kristod lön i typ en månad bör det finnas mycket pengar kvar från första säsongen.

Om de kan ha samma budget som under året de gick till final bör därför nästa års trupp ha råd med väldigt mycket spets.

Då hade Brynäs Johnson, Clark, Granström, Paille, Gunderson, Bertilsson, Rautio, Zaborsky, Ikonen, bröderna Westerholm, Sundkvist, Jensen och Fälth på lönelistan.

Sen dess har Brynäs tagit in, och behållt Danielsson, Andersen, Lundgren, Ersson, Eriksson, Ersson...

Gör man matten förstår man nog att det ska finnas pengar att ersätta för.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Finalåret hade ni Ikonen nån månad. Zaborskys lön betalades av försäkringar en större del och Jensen var pre 170K/månad. Så det låter dyrare än det var också.

Men dumt att jämföra med det året. Är vettigare att jämföra med ifjol då ni gjorde en förlust på nästan en mille. Men givetvis finns det stålar att ersätta för. Ni tappar tunga löneposter i Gunderson, Bertilsson(?), Jensen(eller Cerveny), Kristo(eller Sallinen).

En annan sak som borde oroa er är att ni har väldigt få spelare i åldern 19 till typ 25. En ålder där det är vanligast att spelare utvecklas. Alltså att man får ut mer än man betalat för truppen.
Av de som sitter på kontrakt nu så är det väl Forslund, Söderström och Ersson som man kan tänka sig att utvecklas till kommande säsong. Andra spelare kan givetvis göra det också men utvecklingen blir oftast mindre ju äldre man blir och sen dippar man.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Året vi gick till final finansierade överskottet från 7 hemmamatcher i slutspelet truppen. Ett ”normalår”, dvs ut i kvarten, gör vi miljonförluster. Det måste budgeten hantera.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Du tror det, tillåt mig tveka. Men vi säger att du har rätt, att resurser finns. Då är ändå halmen bara halvvägs hemma. Vägen hem gäller också att få nyförvärv skriva på, vinna dem mot konkurrenter. Där brukar det oftast inte gå så bra för Brynäs...
Kommentera