Brynäs IF

725216 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #1959066

Sv: SILLY SEASON 2019
Ove Myling: "Återigen, kommer dom in för att dom är gamla brynäsare eller för att dom är dom mest kompetenta som finns på marknaden. Vad tror du själv?"

Alltså mest kompetenta på marknaden är ju omöjligt att svara på.
Det är ju så många parametrar som man måste kolla på.
Vilket spelsystem man vill spela - då behöver man coach/coacher som kan få laget att spela så. Är man exempelvis en defensivt inriktad coach så KANSKE man har svårt att se detaljer i anfallsspelet på samma sätt som en offensivt inriktad coach.
Sådana små detaljer måste man också ta hänsyn till.

Sen är klart att det spelar/spelat in att Ove och Sundlöv känner till klubben väl.
Jag vet att många i gruppen här inne brukar håna en sådan person som Bert Robertsson. Är faktiskt helt övertygad om att han är i grund och botten en fantastisk tränare/coach. Hade mer än gärna sett honom i en tränarstab hos oss.
EN sak som hade varit ytterst intressant med detta är att det dels är en vinnande coach även om han förlorat sina finaler.
MEN framförallt kommer han gå in i det lag som värvar honom med samma filosofi och tänk som hela föreningen SAIK haft under sina framgångsrika år.

Jag personligen gillar ju när man vågar ta coacher utifrån av den anledning att klubben i fråga (Brynäs) får lite andra perspektiv och får jobba lite annorlunda. Det behöver inte per automatik betyda att det kommer bli bra. Men det jag menar är likt tex Tommy Samuelsson nu i SAIK, Rönnberg i Frölunda osv. Även om det även kan bli bra likt Bulan i Luleå som trots allt är hemvävt. Här tror jag dock att Bulan lärde sig otroligt mycket av sin tid hos oss.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: SILLY SEASON 2019
mattiask: Samtidigt så är det faktiskt en intressant fråga om de som nu är aktuella hade varit intressanta för Brynäs om de inte varit brynäsare. I Dackes och Ove Molins fall så är jag inte övertygad om detta direkt.
Låst ämne