Brynäs IF

725099 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #1960961

Sv: SILLY SEASON 2019
Axle San: Ställer frågan till både dig och alla andra. Vad för typ av spelfilosofi/spelsystem lirade MS när han hade Tingsryd? Frågar då jag själv inte alls har koll!
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: SILLY SEASON 2019
mattiask: Tingsryd kom upp som nykomlingar i HA och Magnus tog dem till den allsvenska finalen genom väldigt defensivt spel med giftiga kontringar.
Så här sade Magnus när han skrivit på för Tingsryd i en intervju:
"Vad är det för hockey du förespråkar, vad kommer vi får se av TAIF nästa säsong? – Jag tycker inte riktigt om den frågan där jag ska svara på att vi ska spela sådan och sådan hockey. Det är 2015 nu och det är bra fart och skridskoåkning som gäller. Men att säga att man ska spela en sådan typ av hockey, det gör man bara för att det ska låta bra. Det handlar i grund och botten om att spela hockey på en bra nivå men också att rätta sig efter motståndet. Att kunna forchecka men också spela defensivt och tight när det behövs. Att vi komma stå och vänta in lagen på rödlinjen kan inte vara mer fel, men det beror på vilket material man har.

– Jag har alltid varit för att sätta spelarna i specifika roller och ge dem uppgifter. Svensk hockey håller en hög nivå och det gäller att få dem att förstå det, gör man inte det har man inte i Tingsryd eller allsvenskan att göra. Men vilken hockey vi ska spela, det får växa fram. Det handlar om att vinna matcher. Spelarna vill vinna, klubben vill vinna, fansen och tränarna vill vinna. Hockey i Tingsryd spelas med fart och det ska vi ha, men det ska spelas med omtanke och klokhet, det är allt jag kan säga.

Många tränare man pratar med i dag säger ofta ”vi ska spela vårt spel” och säger sällan att man ska anpassa sig efter motståndet, på dig låter det annorlunda. – Det där är en klyscha. Vi ska så klart spela vår hockey, men det är också något man säger mest för att det låter bra. Säg så här, vi ska spela vårt spel så mycket det bara går, men vi måste ha en plan b och en plan c. Funkar inte det får vi plocka fram plan d. Det handlar om att ha ett bra grundspel att falla tillbaka på när du har en dålig dag, för alla har dåliga dagar. Det många glömmer är att motståndarna vi möter, de har också en plan.

– Personligen är jag inte så förtjust i att till exempel ta burskydd och vänta in ett uppspel var och varannan gång, men de tillfällena när vi behöver spela så kommer de också. Det är nivån på spelarna och lagen vi möter som avgör hur vi kan spela och vi ska spela den bästa och mest fartfyllda hockey vi kan."
Låst ämne