Brynäs IF

723723 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1977919

Sv: SILLY SEASON 2019
mk: Brynäs har förvisso numera en treårs plan där målet är SM-guld.
Men i praktiken när man ser till resultaten under 2000-talet så har Brynäs bara varit med utan att ha spelartrupp för att vinna eller vara ett topplag de flesta säsongerna.
Då kommer vi till årets spelartrupp som likt många tidigare säsonger är lite av ett fuskbygge.
Laget är försvagat på backsidan på forward sidan har det värvats två riktigt bra spelare som vi vet vad de kan.
Men de blir ersättare för två riktigt bra spelare som vi tappat.
Vi går återigen in i en säsong utan en färdig andrakedja och med få målskyttar.
Kan påminna dig om vi gjorde få mål redan förra säsongen.
Det är enligt mig en stor chansning att hoppas på att spelare ifrån Allsvenskan och Del direkt tar klivet upp i en första eller andrakedja dessa spelare är förvisso antagligen bra scoutade vilket ökar chansen till succé men det är trots allt ett kliv upp till Shl.
Vi har knappt en andrakedja även om Descheneau blir succé.
Vad händer om något nyförvärv floppar.
Brynäs var under förra säsongen bra i PP och har nu tappat Gunderson.
Förhoppningsvis kommer Zetterberg och Lindelöf väga upp det tappet men vi blir nog inte bättre i PP.
Brynäs problem var i 5-5 och där är frågan om vi verkligen kommer bli så mycket bättre nästa säsong.
Vi såg själva när vi skulle formera andrakedjan någon center måste förmodligen spela på kanten av Ölund och Sallinen annars kommer typ Blomqvist eller Rhodin ta plats i andrakedjan.
Är det då rimligt att tro att detta lag blir bättre än tia?
Jämför vårat lag med Fbk,Frölunda,DIF Växjö så känns det där med att gå till semi avlägset.
Bygger man inte för toppen så åker man förr eller senare ur,Brynäs saknar helt och hållit bredd vad gäller spetsspelare vilket gör laget extremt känsligt för skador eller att någon av nyförvärven floppar.
Vi vet av historien att någon spets är ledningen oförmögen att plocka in som någon räddande ängel under säsongen.
Hoppet står då till att Boqvist återvänder.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: SILLY SEASON 2019
Makita: Brynäs pratar hela tiden om att utvecklas över tid, om en 3årsplan m.m.
Ändå verkar det som att alla supportrar tror att resultat ska komma om bara några månader?
Zetterlund och Deschenau är spelare som kan och troligtvis kommer att utvecklas över tid, och de är värvade som sådana spelare. Samma sak med Lindelöf.
Tror inte att Brynäs största mål nästa säsong är att vinna SM-Guld, målet verkar vara att lägga grunden nu, och kunna utmana på riktigt säsongen 20/21 och framåt.

Tyvärr har Brynäs som lag och förening varit väldigt upp och ned, många misslyckanden och dåliga säsonger. Kommer krävas mycket tid och många långsiktiga beslut för att vi ska kunna bli ett topplag över tid.
Låst ämne

Sv: SILLY SEASON 2019
Makita:
Du har helt rätt i mycket du skriver. Utan boqvist (eller motsvarande) är det right on target enligt mig,
Det är sco-din, nycky, sallinen och ölund som blir de bärande spelarna, som historiskt visat något. Det saknas en spets till där, helt uppenbart.
Boqvist var/är extremt viktig att få ha kvar/få tillbaka.

Sallinen hade faktiskt 2 landslagstjecker bredvid sig, + Jensen. Det var väll först då de båda dessa tjecker stod på isen samtidigt som han fick till spelet, och så hyfsat mellan nicky ock boqvist i kellmans frånvaro. Han har inte övertygat utan spets bredvid sig.
Ölund gick i andra, vilket även ikonen gjorde, utan att glänsa bredvid Palushaj. Klart han borde vara bättre nu, men DÅ ansåg jag att både ikonen och ölund gick i andra i brist på bättre. Men jag tror han är bättre än sallinen.
Danielsson hade en tuff start i Bif, och kändes aningen gammal i sitt spel, men han bevisade faktiskt sitt värde trotts allt till slut.

Sedan har vi Jaedon (som Dacke sett ”potential” i.)
”— Han är en riktigt intressant spelare som vi har haft koll på under våren. Vi har fått riktigt bra scoutingrapporter på honom. Det är en bra person som tar ansvar och är bra att ha i laget, säger sportdirektören Andreas Dackell i ett pressmeddelande.
— Det finns oerhörd potential i honom. Han är i en jättebra ålder och har mycket kvar att ge. Han ville vidare och ta steg i sin karriär. Det känns positivt att han vill komma och ta det klivet med oss i Brynäs.”
(Va????:
”..fått riktigt bra scoutingrapporter.. ..finns oerhörd potential.. ..jättebra ålder.. ..tar ansvar och är bra att ha i laget....vill vidare och ta steg..”
Sånt man hört förut, men sällan kring etablerad spets.
Nia i DELs poängliga och tex 23 poäng före Calle riddervall i samma lag påvisar ju iaf att nått finns där. Nu pensionerade sig visserligen Calle ridderwall efter säsongen bör väll nämnas. Sedan undrar jag om Jaedon lyfte eller blev lyft i sin kedja då det inte var han som var nr1 målgörare, eller ens bäst poänggörare. En halv säsong i AHL 38 matcher/15poäng och 1 NLA slutspelsmatch (gick annars i NLB då för två säsonger sedan.) impar inte. Clark som han jämförs med hade 160 AHL matcher vid samma ålder mot jeadons 38. Clark hade högre målkvot/match, poäng/match, pim, +- än Jaedon (som tom var -5 (mot clarks 54). Nä jag är inte övertygad på honom alls denna säsong. Men late blomers finns ju.)

Så egentligen behövs 2 till för 2:dralinan enligt mig så sallinen kunde gå som center i 3dje med tex Jaedon och lämplig.

Men sco-din o nicky är jag helt klart nöjd med!

Men sen var ju målet inte så högt från ledningshåll heller..
Låst ämne