Brynäs IF

723716 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1977995

Sv: SILLY SEASON 2019
Makita: Brynäs pratar hela tiden om att utvecklas över tid, om en 3årsplan m.m.
Ändå verkar det som att alla supportrar tror att resultat ska komma om bara några månader?
Zetterlund och Deschenau är spelare som kan och troligtvis kommer att utvecklas över tid, och de är värvade som sådana spelare. Samma sak med Lindelöf.
Tror inte att Brynäs största mål nästa säsong är att vinna SM-Guld, målet verkar vara att lägga grunden nu, och kunna utmana på riktigt säsongen 20/21 och framåt.

Tyvärr har Brynäs som lag och förening varit väldigt upp och ned, många misslyckanden och dåliga säsonger. Kommer krävas mycket tid och många långsiktiga beslut för att vi ska kunna bli ett topplag över tid.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: SILLY SEASON 2019
Pilen32:
”Brynäs pratar hela tiden om att utvecklas över tid, om en 3årsplan m.m.”

”Kommer krävas mycket tid och många långsiktiga beslut för att vi ska kunna bli ett topplag över tid.”

Förlåt om jag låter nedlåtande eller liknande, men det där är Bif-dravel som vissa supportrar köpt med löss och hår..
Men nej, jag tror ingen supporter tror seriöst på guld i år utifrån vart man befann sig i fjol.

1. Men ett guld-lag kostar pengar, nu som i framtiden.
Har man målet med x antal guld MÅSTE man ha verktygen klart för sig redan nu för hur man ska nå den finansieringen. Det GÅR INTE att spara sig till att vara ett topp 4 lag som tar guld och samtidigt strategiskt arbeta mot GULD eller iaf ett kontinuerligt topp4 lag på sikt.

2. Det går inte bättre att bygga ett guldlag strategiskt över tid bara för att man har ett uttalat mål.
NHL, Ahl, khl, nbl, ja tom del och liiga börjar konkurrera om spetsen i shl, lika mycket nu som i framtiden, då det oftast, om inte alltid, finns out-klausuler osv. Därför är det lika svårt att planera för framtiden som det är att värva ett topp 4 lag idag.

3. Det är framförallt spetsen som oönskat försvinner.
Att kontrollerat kunna bygga (bara) 2 spetskedjor ÖVER TID kräver ett övertal av etablerade spetsspelare för 1sta och 2dra så när någon drar finns spets att flytta fram. Tex som för boqvist nu. Då kan man ev. ha chans att bygga ÖVER TID för att seriöst kunna ta flera guld på en 10års period.

4. På detta från punkt 3. ovan kan och ska junisar arbeta sig upp bakifrån från 1sta reserv och 4de-linjespelare till etablerad spets - men vi har inte råd att ha sp stor del av laget som potentiella utvecklinsspelare och utfyllandsspelare. För dels behöver de kontrakteras mer än ett år i taget för att kunna behållas så Bif KAN planera för framtiden. Och slår de fel står de under kontrakt a la bengtzen.
Utvecklingsspelare, annat än de 18-19åringar som tar plats inte bara i Bif utan även på isen, kan inte fylla ut 3 och 4de linan i ett guld-lag. De 20åringar som idag kämpar om plats i 4de måste lämna boet och fjäskas tillbaka när de påvisat betydligt mer.
Där kan en medveten strategi långsiktigt få effekt till billig peng.
Men nu värvar man asklöf (dec 18) Jaedon Zetterberg westfält o solem som potentiell utvecklingsbara utfyllandsspelare till blomman forslund mannberg alcen rodhin - man ska chansvärva en handfull spelare i år, och kicka en handfull brunkare och ersätta dessa spelare och andra spetsluckor nästa år - och sedan gå för guld? Allvarligt? Det är den 3åriga guldplanen?

5. Att kontinuerligt få fram spets bakifrån, år från år som i punkt 4, för att ersätta förlorad spets kommer att bli som ett pyramidspel där varje år blir dyrare och dyrare för man behöver kontraktera betydligt mer chansspelare för att detta i praktiken skall fungera.
Därför funkar inte BIFs modell nu. Chansningarna, bortsett Viktor och boqen som båda tagit plats både i Bif och på isen innan 20 år fyllda, slår helt enkelt fel.
Man är för blödig och/eller blåögd.

6. Med utgångspunkt i punkt 1 måste man redan nu arbeta med punkt 3 för att 3års planen ska strategiskt bära frukt år 3. Och inte ens det är någon garanti.
Annars kommer det att vara lika svårt att värva ett guldlag 21/22 som 19/20.

7. Inget lag i botten har väll på ett år värvat ett guldlag som tagit guld.
Därför kan man inte värva mot en lågt satt målsättning år 1 och tro man har en guldstomme att fylla ut år 3. Utan man värvar för VISIONEN att ta guld är 1, men målet - det realistiskt satta - säger något annat och sätter ribban om säsongen varit lyckad.
Då först kan man suga på fruktköttet och spotta ut kärnorna för att år 3 fylla ut luckorna i en självkomponerad fruktkorg och seriöst njuta enligt målsättningen.

8 vari ligger värvningtaktiken - allvarligt?
Läs laget och se att det är samma jävla dravelsystem och tänk att värva som syrat Bif 10talet år bakåt, med undantaget av guldkorn som kommit fram bakifrån och lyft laget till guld/final, lika mycket på tur som strategi.

För att vinna guld måste man få laget att prestera bättre än alla övriga lag.
Det säger sig självt att chansningar minskar sannolikheten att lyckas.
Man måste ha största delen av guldlaget i handen så att DET laget får växa ihop över tid och ta guld om 3 år.
Och ja det kostar - nå så in i helvete - men sätter man MÅLEN måste man ha för F ha verktygen för att kunna bryta den mark som behövs för att nå dem.

Därför anser jag att det är dravel och floskler att å ena sidan förbruka platser i laget på chansningar även i år, då vi behöver spets och många sådana och å andra sidan ha målet att ta guld om 3år.
Fan Bif kunde vara vilket shl-lag som helst i år.
Syns inte ett dyft av någon 3årsplan med guldmål som sticker ut mot andra topplag.
Allvarligt!!!
Låst ämne

Sv: SILLY SEASON 2019
Pilen32: Finns inget som fungerar med långsiktighet i dagens elitidrott. Det är lätt nu att försöka intala sig att det om nån säsong längre fram kommer att finnas bättre förutsättningar till riktig framgång än den som närmast står på tur. Så kommer det säkert resoneras om ett år också, att huvudsaken är att vi är topplag om 1-2 år, inte förestående säsong. Nä, det gäller att försöka satsa och skörda kortsiktigt. Anser man sen sig inte ha resurser för det så ska man inte utfästa konkretiseringar heller med så och så många guld på x antal år. Då riskerar man binda ris åt egen rygg...
Låst ämne

Sv: SILLY SEASON 2019
Pilen32: Jag pratar inte om att vinna SM-guld i år.
Alla dessa steg och mål över tid hoppade exempelvis Växjö över.
Snacka nu inte om en massa kommun pengar det har att göra med vad föreningen lägger sina pengar på och prioriterar,dvs om det stämmer att Brynäs är ett av de lagen som har högst omsättning i Shl.
Jag tycker att Brynäs ska ha ett lag på pappret för att vara ett stabilt mitten lag och det ställer jag mig mycket frågande till om vi har utan Boqvist denna säsong.

Brynäs har på pappret en bra förstakedja men ingen färdig andrakedja vad har vi för andrakedja om Descheneau ska utvecklas övertid vilket jag iofs tycker är rimligt.
Men då har vi en andrakedja med Sallinen och Ölund dvs två centrar plus en spelare vem det nu blir.
Brynäs har en otroligt smal spets vilket gör laget extremt skadekänsligt samt att vissa spelare i princip måste prestera på topp varje match för att det ska bli vinst.
Låst ämne