Brynäs IF

723852 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1978611

Sv: SILLY SEASON 2019
Har suttit och lekt coach nu ett tag och laborerar lite med femmor. Snart dags för första träningsmatchen ju 👑 Jag förutsätter dock att Boqvist och Söderström kommer hem nån gång i oktober.

Eriksson - Ersson
Kommentar:
Tror tränarna väljer att börja satsa på rutinerade Eriksson för att sedan successivt låta Ersson komma in i SHL kostymen, för att sedan ta över 1a spaden. Det är vad jag tror

Sigalet - Lindelöf
Söderström - Andersén
Norin - Kilström
Ingman
(Ersson, Lundgren?)
Kommentar:
Jag är ju den som tidigare förespråkat att Victor och Jonathan ska lira ihop. Men samtidigt litar jag mer på Sundlöv/Dacke/Inges lovord om Alex än bittra Västeråsare. Så jag tror att Lindelöf skulle växa med en sån som Sigalet. Victor kör offensivt bredvid en defensiv Andersén. I tredje har vi ett mycket stabilt par i Norin - Kilas, förutsatt att dom är hela och friska. Ingman tar 7e backplatsen då han är en spelande back, till skillnad mot Ersson och Lundgren. Tror Lundgren skeppas runt okt/nov om vi håller oss skadefria och andra lag är nog i stort behov av en sån som Niclas då också.

Rödin - Scott - Descheneua
Boqvist - Ölund - Danielsson
Zetterberg - Sallinen - Forslund
Rohdin - Blomqvist - Alcén
Mannberg/Asklöf
(Westfält, Solem)
Kommentar:
Att Anton och Greg lirar ihop tar jag för givet, bredvid dom en urstark måltjuv I Jaedon. Andra kan vara en av hela SHLs bästa 2a lina. Boken och Nicke har väldigt fin kemi och Linus påminner faktiskt en del om Kellman. Tror dessutom vi kommer få se en ännu bättre poängskörd från en sån som Nicky D, samtidigt som Boken kommer vara årets genombrottsman på riktigt. Ölund är vassare än många tror. I tredje hoppas jag Sallinen accepterar sin roll bra. Tomi är en riktigt vass passare och får lägga mackor till Zäta, sen tyckte jag mig se ett fint samarbete mellan Tomi och Emil under vissa delar ifjol. Fjärde är en ren checking line med viss känsla för kämpar mål. Men främst ser jag denna kedja som en som ska ta bort motståndarnas bästa. Avbytare Asken och Mannberg. Mannberg kan komma att bli lite överflödig. Och jag tror att det kan bli tal om en utlåning/försäljning framåt jul. Solem kan bli ett utropstecken framåt vårkanten och framför allt i en playoff då hans spelstil kan passa bättre där. Westfält en bra habil tvåvägs-center som är bra att kasta in vid behov. Dock ser jag mer potential i bolltalangen Asklöf och urstarke Samuel Solem.

Vad tror ni och vad tycker ni om min uppställning?

Hoppas alla har en bra sommar, snart är det dags! 😉
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: SILLY SEASON 2019
Intressanta tankar från dig. Men varför inte försöka få Asklöf att blomma ut? Han har så mycket mer i sig. Det vet jag. Och han har gjort en grym försäsong enligt rykten. Blivit bra mycket starkare. Därför jag tror på Z och Sallinen är just för Tomis spelsinne. Nästan bäst i laget att läsa spelet och lägga mackor. Perfekt med speed-kulan Forslund bredvid dessa. Kan öppna upp ytorna pga sin snabbhet. Att Jacke och Rohdin ihop med Solem känns som en riktigt jobbig kedja att möta. Tror Solem kan vara en sån där Jämtin typ om ett par år. Älskad av oss fans men hatad av motståndarna.

Kan till och med gå så långt att jag kan tänka mig dessa kedjor tills/om Boken kommer hem:

Rödin - Scott - Descheneua
Asklöf - Ölund - Danielsson
Zetterberg - Sallinen - Forslund
Alcén/Solem - Blomqvist - Rohdin

Jag tror nämligen att med rätt istid på både Asken och Solem, så har vi två väldigt intressanta spelare. Som dessutom kan komma att bli kvar ett tag längre i klubben. Till skillnad mot Boqvist, Ölund etc.
Låst ämne

Sv: SILLY SEASON 2019
wiDDing86: Hade föredragit Zäta-Sallinen-Blomman i 3e. Tycker Blomman spelat bättre som vinge än center
Låst ämne

Sv: SILLY SEASON 2019
wiDDing86: Det viktiga enligt mig är att Sunkan från start spelar med 3 producerande kedjor. Det innebär att Scott, Sallinen och Ölund ska vara centrar. Bör innebära att Sallinen blir tredjecenter. Då får vi det djup vi saknade förra säsongen. Börjar han laborera med att någon ska spela vinge, ja då får vi en repris på förra säsongen. Även om vi ändå skulle få 2 producerande kedjor istället för en. Men det optimala i min mening är att försöka få ihop till 3 producerande kedjor. Så länge Boqvist är kvar i Devils innebär det att Zetterberg får chansen att lira i topp 6. Behöver inte vara något fel med det, tror att Z är en spelare som behöver bra medspelare för att blomstra. Får Z en dålig start på säsongen, att han sätts ihop med Blomqvist och Rohdin typ. Ja, då behöver det inte dröja länge innan han längtar hem till Västerås igen.

Jag hoppas att Sunkan ser vilka spelare i truppen som har potential att bli producerande spelare. Även om t.ex. Mannberg eller Alcén är bättre spelare än Z i augusti, så betyder inte det att dom ska ges företräde att spela högre upp i hierarkin för det. Vi vet att den typen av spelare redan slagit i taket i hur bra dom kan bli som hockeyspelare. Nu handlar det om att ge chansen till spelare som kan bli en ny Bemström t.ex. Då behöver en spelare som Zetterberg få extra tid på sig att acklimatisera sig till SHL. Där hoppas jag att Sunkan har tålamod och inte direkt börjar stuva om i kedjorna så fort saker inte fungerar.
Låst ämne

Sv: SILLY SEASON 2019
wiDDing86: Lindelöf i första backpar från start det är inte seriöst. Kan han gå in bland sex backar så är det stort nog. Där får du tänka om tror jag.
Låst ämne