Brynäs IF

723732 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1990384

Sv: A propósito de nada
mattiask: Men är verkligen Sigalet och Andersén tvåvägsbackar. Andersén har alla säsonger (utom en) i shl aldrig gjort över 10 poäng. Fakta är att Kihlström har gjort fler poäng än Andersén nästan varje säsong.

Är verkligen Sigalet så bra offensivt? Han hade maxflyt i träningsmatcherna, men det poängsnittet kan man ju inte hålla i serien. Anses han bra offensivt för att det helt enkelt inte finns någon bättre att tillgå? Fakta är att, förutom förra säsongen, har han aldrig gjort över 15 poäng i shl och då aldrig varit topp 30 bland backarna i shl rent poängmässigt.

Med den bakgrunden har man ju svårt att se hur Gundersons 38 poäng ska kunna fördelas ut bland backarna. Sigalet får nog fullt upp att tangera Bertilssons 18 poäng från förra året.

Positivt att Söderström kommer in men det hade behövts en ersättare till Gunderson för att nå samma nivå som förra året. Och för att bli bättre en ny Gunderson plus en till toppback!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Jag håller med dig i sak, men tycker ändå att en spelare som Andersén samt Sigalet ofta bidrar offensivt i bredare utsträckning än vissa andra.
Det jag personligen hittills under säsongen tycker är att exempelvis Norin och Lindelöf inte kommit upp i SHL-standard. Båda två ÄR och kommer att vara bra och garanterat bli stabila SHL-backar men hittills har de i mina ögon inte hållt nivån.


Sama: I Gundersons fall håller jag helt med dig. För MIG är det totalt obegripligt att man inte ens försökt hitta en ersättare även om en spelare som tex Ingman garanterat kommer göra det bra.
Men titta på andra lag som trots allt hittat spelare som Curran, Virtanen, Ebert, Genoway för att "bara" nämna fyra stycken.
Backsidan är oavsett vad man vill otroligt viktig även om grundspelet (hur man vill ligga i positionerna, hur man vill agera med mera) defintivt måste sitta klart bättre än det gjort hittills iår men framförallt sett till fjolåret.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Mycket som stämmer i ditt inlägg, Andersén har jag ansett vara rejält överskattad, då som du säger, inte gör så mycket poäng, han är enbart bra i defensiven och är superviktig där för att Brynäs ska vara bra ska tilläggas. Även Kilström är enormt viktig för defensiven, han dessutom har mer offensiv inne i sig än förestående.

Sigalet kommer jag fortfarande hylla, tror knappast att Ingman hade varit spelduglig i i första femman om det inte vore för Sigalet, han är ärlig, driven och vill vinna och det syns, men Dacke lämnar fortfarande ett hål i offensiven eftersom han knappast kan axla det Gunderson gjorde offensivt.

Med andra ord han är en klockren ersättare för Bertilsson, men fortfarande så ersatte man inte Gunderson tydligt nog. Nu kommer Victor tillbaks och det är guldvärt, men tvekar att även han kan bära laget offensivt bakifrån, krävs nog en back med samma offensiva kvalifikationer som Söderström om vi ska ha en fungerande offensiv, med bra defensiv.
Kommentera