Brynäs IF

723593 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2164218

Sv: A propósito de nada
Ganska fantastiskt att Brynäs har ett guld och ett silver under den senaste 20-årsperioden när man summerar seriespelet under samma period.

4:e plats - 2 gånger
5:e plats - 1 gång
6:e plats - 2 gånger
7:e plats - 3 gånger
8:e plats - 2 gånger
10:e plats - 4 gånger
11:e plats - 3 gånger
12:e plats - 2 gånger
13:e plats - just nu

Snittplacering 8,6
Målskillnad -346. (På 20 år har Brynäs haft +målskillnad 5 gånger.)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Mattson: Anmärkningsvärt. Min analys är klar varför iaf, det beror på att Brynäs haft en unik juniorverksamhet som sin usp. Tack var den har man lyckats slå sig fram till det oväntade guldet 2012. Man kan (som Sundlöv gjort) bygga ett ganska mediokert lag om man får upp juniorer som är totalt dominanta.

Nu verkar juniorverksamheten vara på rejäl sparlåga så vi kan nog inte räkna med något guld inom en överskådlig framtid pga den.

Nedmonteringen av juniorverksamheten började under BZ när han samlade på "boforsare" långt ned i kedjehierarkin istället för egna produkter.

Detta val bet honom i arslet sen när han satt med dyra kontrakt till medelmåttor och inte kunde ge Palushaj en adekvat lön och dessutom slarvade bort Clark.

Såklart kan det även finnas andra x-faktorer för att medelmåttor kan ta guld eller vara nära. Bulan var ju en så faktor som lyckades kräma ur det bästa ur ett gäng mediokra spelare.

Så det finns ett hopp att man kanske kan hitta någon ny sådan x-faktor som kan leda till guld. Frågan är om Lorenz, Campese, Dacke och Sundlöv kan hitta det framgångsreceptet. Min gissning: det kan dom med största sannolikhet inte göra...
Kommentera