Brynäs IF

723688 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2174652

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Yes, men med ett fåtal individer tänker jag på både Hellkvist och "Tjommen". Samtidigt är det nog svårare för en sportchef att få ett annat jobb, klubbar byter ju inte sportchefer lika ofta som de byter tränare, generellt sett. På ett sportslgit plan blir det intressant att se hur Leksand och andra lag klarar av tappen av toppspelare till nästa säsong. Rent krasst har ju inte Brynäs en enda utespelare som är NHL-aktuell, men å andra sidan har man massa kontrakterade medelmåttor istället.

Noterar för övrigt att Bromé har blivit nedskickad till Detroits AHL-lag. Med tanke på att Detroit är bland ligans sämsta lag och att Bromé var så bra i SHL; blir man ju inte imponerad av SHL ur ett internationellt perspektiv. Säger mycket att en av SHL:s bästa inte platsar där. Apropå ekonomisk kompensation från NHL för spelare som några diskuterade häromdagen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag har grottat in mig i att läsa en del om vilken ålder NHL spelare är bäst och det är en trend i NHL nu att de yngre spelarna tar över mer och mer, numera anses spelare vara som bäst runt redan runt 24 år och spelare över 30 år blir mindre och mindre. Från 29 år börjar kurvan dala ordentligt och risken för total kollaps är överhängande runt 33-34 år. Det är den skridskostarka hockeyn som skördar sina offer här och mest markant är detta bland forwards. Jag ser gärna att Brynäs (som äldsta lag i ligan) anpassar sig till verkligheten och slutar värva +30 spelare (med några få undantag givetvis)och satsar ungt.
Kommentera