Brynäs IF

723716 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2263660

Sv: A propósito de nada
Peja: VA ND och Mylläri kommer ju inte spela i Brynäs oavsett vad som händer.

Återstår 7 av de som inte du kryssat för.
Där är Sallinen en bra spelare för rätt peng.

Jag menar att få in 10 spelare på rätt lönenivå är omöjligt.
Isf får JA scouta jävulskt bra i HA plus övriga ligor.

Brynäs ligger i botten av kedjan på spelare som man kan få billigt.
Det man kan göra är att erbjuda 1+1 kontrakt med vissa spelare. Då ger man sig själv lite mer tid att hitta bättre soelare nästa år och kanske bli av ned de sämre på samma sätt som iår.
Gå på Manners spår bara och värva finländskt är vanskligt oxå.
Inte så säkert att han är kvar efter nästa säsong, om han gör det bra...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
mk: Andrén blir ju inte kvar, men jag skulle inte bli förvånad om Danielsson och/eller Mylläri spelar vidare i Brynäs nästa säsong.

Det är nog inte så svårt att scouta fram spelare på rätt lönenivå givet att dagens spelare i regel är väldigt överbetalda. Ingen tycker nog att Brynäs bara ska värva finländskt, men nu har vi spetskompetens i form av enorm kunskap kring finländska spelare och den bör vi naturligtvis utnyttja, särskilt eftersom de är billigare än svenska spelare överlag. Till skillnad mot nordamerikaner finns det ingen risk att finländare inte anpassar sig till att leva i Sverige heller, en del kan till och med språket.

När det gäller billigare spelare föreslår jag att vi kikar på dessa i Allsvenskan: Andrae (HV), Dvorsky (AIK), Bratt (AIK), Asplund (Almtuna), Norbäck (Almtuna), Dichow (Krisitanstad), Styf (MODO), Sjöberg (SSK). Spelare som nästan alla hade gått in på billiga SHL-kontrakt men givetvis också spelare som många SHL-klubbar rycker i.

Bland importspelarna i allsvenskan, som garanterat är billigar än importspelare i SHL, tycker jag att Plant (Björklöven), Gropp (Björklöven), Vigneault (MODO), Woods (MODO), Pollock (SSK), McKenzie (Västervik). Det är såna spelare som man ska fylla ut laget med, precis som man gjort med Olesen och Eklind, istället för trötta 30-åringar på 100 000+ i månaden.
Kommentera