Brynäs IF

723723 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2263827

Sv: A propósito de nada
mk: Samtidigt. Om Brynäs behåller VV, Scott, Palve, Genoway, Sallinen, (och Hedberg). Det är nog i princip alla dyraste spelarna i truppen, i alla fall de dyraste med kontrakt som går ut. Om laget ska bli bättre, ska vi i så fall bara byta ut utfyllnadskillarna? Eller måste det även bytas bland de tilltänkta spetsspelarna?

Jag gillar en spelare som Genoway, men har svårt att tänka mig att han är värd pengarna. Har även svårt att förstå varför vi ska ha Sallinen kvar för att lira i fjärde, där ju Manner har klargjort att han passar som bäst. Vill man inte hellre ha billigare och yngre spelare i fjärde? Till exempel någon med samma profil som typ Eklind?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja:
” Om laget ska bli bättre, ska vi i så fall bara byta ut utfyllnadskillarna? Eller måste det även bytas bland de tilltänkta spetsspelarna? ”

Man bör väl värva uppifrån och trycka folk nedåt i hierarkin när platser ges. Sedan utvecklingsbara spelare får chansen att slå sig in i truppen bakifrån Tex:

Ny - ny - ny
Rödin - fl - timashov
Olesen - Palve fl - ölund
Eklind - sallinen fl - kvist fl
Utvecklingsbar värvning - Birgersson - utvecklingsbar värvning

Ny - ny
Berra - ny
Ny - ny
Bergman - Theo

På så sätt gör man laget konstant bättre. Värvar man fel eller de man hade står sig i konkurrensen så har man ändå backup vid skador och avstägningar mm.
De med utgående kontrakt erbjuds nytt mot aningen lägre summa men kanske bonus utifrån x antal täckta skott, mål, assist, tacklingar, tekningsprocent osv. Dvs gör de nytta ska de ha betalt - och tvärt om.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Tror ändå att det mest logiska är att släppa Genoway (Om han nu inte presterar helt galet bra resten av säsongen), Sallinen och en av Palve eller Scott. Sen fortsätta utvärdera VV resten av säsongen och ta beslut utifrån prestationerna.

Hedberg tycker jag man ska behålla, han kommer bara fortsätta utvecklas. Sen fyller man ut med unga utvecklingsbara spelare, exempelvis Almtunas Asplund och Norbäck.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Jo. Men allas pris måste ner en del. Hedberg kan väl inte va jättedyr iaf.
Om inte MS gav han för mycket.

Sen är det svårt att få en bra 4:e som center. Antingen så får man ha en som kanske är för bra där eller så får laget vara så bra att den kedjan är inkörsport.
Innan Brynäs kan utmana om plats 6 så måste laget bli stabilare.

Ändra lönestrukturen kommer bli JA:s största bekymmer.
Kommentera