Brynäs IF

723728 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2263885

Sv: A propósito de nada
Peja:
” Om laget ska bli bättre, ska vi i så fall bara byta ut utfyllnadskillarna? Eller måste det även bytas bland de tilltänkta spetsspelarna? ”

Man bör väl värva uppifrån och trycka folk nedåt i hierarkin när platser ges. Sedan utvecklingsbara spelare får chansen att slå sig in i truppen bakifrån Tex:

Ny - ny - ny
Rödin - fl - timashov
Olesen - Palve fl - ölund
Eklind - sallinen fl - kvist fl
Utvecklingsbar värvning - Birgersson - utvecklingsbar värvning

Ny - ny
Berra - ny
Ny - ny
Bergman - Theo

På så sätt gör man laget konstant bättre. Värvar man fel eller de man hade står sig i konkurrensen så har man ändå backup vid skador och avstägningar mm.
De med utgående kontrakt erbjuds nytt mot aningen lägre summa men kanske bonus utifrån x antal täckta skott, mål, assist, tacklingar, tekningsprocent osv. Dvs gör de nytta ska de ha betalt - och tvärt om.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Stenis: "Man bör väl värva uppifrån och trycka folk nedåt i hierarkin när platser ges. Sedan utvecklingsbara spelare får chansen att slå sig in i truppen bakifrån Tex:"

Vilket håll man värvar från är begränsat av vilka spelare man har under kontrakt. Om man har massa dyra spelare på kontrakt kan man inte värva fler dyra spelare. För att skapa utrymme åt nya tilltänkta spetsspelare måste Brynäs därför inte förlänga med några av de dyra pjäserna vars kontrakt går ut.

Sen tycker jag att Brynäs måste få in bättre unga spelare både från de egna leden och utifrån. Spelare som Solem, Ljungkrantz, Kvist, Birgersson etc har spelat en hel del de senaste åren, men det har egentligen inte varit nära att någon av de tagit nästa kliv och verkligen vara ledande spelare i A-laget.

Rögle bygger sitt lag smart. Värvar in riktig spets utifrån, men kompletterar med egna produkter och utvecklingsbara utfyllnadskillar från Allsvenskan. Det blir en fin kollektiv utveckling med den dynamiken, Brynäs har haft en anti-Rögle strategi de senaste årena, men hoppas det blir bättre med Alcén.

Angående prestationsbaserade löner, så vore de bra för klubbarna, men spelarfacket har ju absolut noll anledning att acceptera det i någon större utsträckning.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Stenis: Jag tycker det borde vara praxis att ge en grundlön under ”marknadslönen” och sedan sätta mål för bonusar som faller ut när mål uppnås.
Dvs spelar spelaren bra får den lön för att den når sina förväntningar (över marknadslön om spelaren presterar som spets), håller den inte för vad de värvats för så ska de inte ha hög lön heller.
Då känns en bänkning av också som den bör vara tänkt.
Kommentera