Brynäs IF

723728 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2263893

Sv: A propósito de nada
Stenis: "Man bör väl värva uppifrån och trycka folk nedåt i hierarkin när platser ges. Sedan utvecklingsbara spelare får chansen att slå sig in i truppen bakifrån Tex:"

Vilket håll man värvar från är begränsat av vilka spelare man har under kontrakt. Om man har massa dyra spelare på kontrakt kan man inte värva fler dyra spelare. För att skapa utrymme åt nya tilltänkta spetsspelare måste Brynäs därför inte förlänga med några av de dyra pjäserna vars kontrakt går ut.

Sen tycker jag att Brynäs måste få in bättre unga spelare både från de egna leden och utifrån. Spelare som Solem, Ljungkrantz, Kvist, Birgersson etc har spelat en hel del de senaste åren, men det har egentligen inte varit nära att någon av de tagit nästa kliv och verkligen vara ledande spelare i A-laget.

Rögle bygger sitt lag smart. Värvar in riktig spets utifrån, men kompletterar med egna produkter och utvecklingsbara utfyllnadskillar från Allsvenskan. Det blir en fin kollektiv utveckling med den dynamiken, Brynäs har haft en anti-Rögle strategi de senaste årena, men hoppas det blir bättre med Alcén.

Angående prestationsbaserade löner, så vore de bra för klubbarna, men spelarfacket har ju absolut noll anledning att acceptera det i någon större utsträckning.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja:
Det här med spelare från egna leden är speciellt, är de riktigt bra gör de några få säsonger innan de försvinner till bättre ligor. Är de ok så kan de platsa i tredje-fjärde likt de du nämner. Men de flesta får ta nya tag och jobba vidare i div 1 och Allsvenskan.
Det gäller att ha en bra mix av spelarkategorier med rätt betalning. Spets, stom, Allsvensk och juniorer.

Alcén/Grahm behöver hitta rätt spelare i rätt kategori till rätt pris. Den stora rusten ligger bara några månader framåt, det blir intressant att se hur rätt de hamnar inför 22/23.
Kommentera