Brynäs IF

723812 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2266446

Sv: A propósito de nada
Dallemas: Det är en jäkla utmaning att inte få sämre tredje och fjärdekedja om vi skall dra ned kostnaden och lägga pengarna på spets. Risken är att dessa kedjor försämras och blir det då bom på spetsen så blir det tufft.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Axle San: Varför är det en stor utmaning att hitta bättre och billigare alternativ till Danielsson, Molin, Adam Pettersson, (Mannberg) etc? Varje år flyttar många bättre allsvenska spelare till andra SHL-lag, även Brynäs nu senast, tänker då på Eklind och Olesen som är klart bättre (och billigare) än de övriga jag nämnde.

Sallinen är väl den som känns lite tveksam i så fall. Manner har klargjort att Sallinen är som bäst i fjärdekedjan och om han spelar till en rimlig kostnad är det nog inte helt enkelt att hitta en bättre spelare som samtidigt är billigare.

Om man kollar på spelarna med rookiekontrakt (Gunler, Kvist, Birgersson) så är det bara Gunlers produktion som vore svår att ersätta till samma kostnad, billigare än rookiekontrakt blir det naturligtvis inte. Kvist och Birgersson är knappast unika talanger som saknar motstycke bland spelarna som Brynäs kan värva. Är övertygad om att typ Albert Sjöberg i SSK vore klart bättre än de två.
Kommentera