Brynäs IF

723812 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2266497

Sv: A propósito de nada
Känner mig kluven till både Scott och Sallinen.
Men Scott mest. Dels för det går att få in en yngre första center som producerar mera. Framför allt mer mål. Och är en duktigare tekare.
Något vi varit kassa på sen Granis, Enterfeldt, Nordquist, J.Larsson var centrar och tekade.
Varken Scott eller Sallinen är bra på teka. Och det är ett väldigt viktigt moment i dagens ishockey. När man får välja sida vid icing och vid PP starter. Även vid Playoff när sånt ställs på sin spets.
Mycket som kan avgöras där.
Tycker helt ärligt att Sallinen är en bättre och mer komplett samt nyttigare center än Ölund. Hade man fått drömma så hade jag rivit Ölunds kontrakt och behållt Sallinen istället. Men det blir svårt om inte omöjligt tyvärr. Tack Sundlöv för dina idiot förlängningar...
Dock tycker jag vi ska försöka behålla Genoway om han vill stanna. Finns få spelade backar. Och jag tror att med en bättre backpartner från start så kommer Genoway vara bättre. Dessutom kan han Manners spel nu. Vilket är bra!
Sen får vi inte glömma Theo som jag tror kommer vara riktigt bra likt Söderström nästa säsong. Han är dessutom billig.

En vi lär ligga på väldigt hårt inför nästa säsong.
Jesper Boqvist. Tror det är dags för Jeppe att vända hemåt likt "Dima". Satsa på SHL ett tag för att ha som mål att ta sig tillbaka till NHL. Känns som Jeppe fastnat i Devils. Och där hade vi haft en bra värvning.

Andra kan vara:
Djoos (klar?)
Norbäck.
Asplund.
Carlsson (Drömnamn på backen dock inte så realistisk)
Karhunen som varit målis här förr.
Modo spelaren som jag inte kan namnet på, han på V.

Summa summarum:
Vehviläinen - NY

Bertilsson - (Djoos)
Genoway - Lindstein
Hedberg - (Carlsson)
(Asplund) - Bergman

Rödin - NY - (Boqvist)
Timashov - Palve - NY
Olesen - NY - Eklind
(Modo spelaren) - Ölund - (Norbäck)
Birgersson - NY

Där har vi ett bra och rimligt lag tycker jag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Pettisbif:
Jag vet inte hur scouting går till i praktiken egentligen men det bör ju innefatta att man sett ett stort antal timmar och minst majoriteten av den istid en spelare haft senaste säsongen. Och det går ju inte bara att följa en spelare per position/prislapp utan man bör följa flera (för det går ju inte att sikta på en spelare till en position till varje pris). Sen förs nog en inledande dialog med flera parallellt för en position men blir det långa förhandlingar där man väntar på förstavalet ska bestämma sig och de 4 efterföljande försvinner från marknaden innan förstavalet tackat nej, så har man en position där klockan tickar kring. Osv.

Det är många kontrakt som går ut samtidigt.
Positivt enligt många.
En extremt stor utmaning enligt mig.

Jag tycker det är dumt att skicka scott istället för att göra han till 2dra center, kanske med större def ansvar och som back up vid skador vore lämpligt.
Jag är inte alls säker på att Palve är bättre än scott - och det är han inte som helhet heller. Endast mycket pp-poäng klämmer honom före scott i poängligorna. Desdutom möter scott de bästa linorna.
Jag anser Dima är för Palve vad Palushaj var för Ölund.
Det dummaste vi kan gör är att släppa scott, hitta ny 1&2 center kan bli extremt tungt och svårt arbete - men viktigt! Behåll scott för 2dra och lägg focus på de övriga spelarna till 1&2 femman som är lika svåra att hitta.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Pettisbif: Scott är ju bra tekare. Den här säsongen ligger han visserligen på 16:e plats i SHL, men 20/21 slutande han på 7:e plats och 19/20 på 4:e plats i SHL. Salinen var 11:e bästa tekare ifjol.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Pettisbif: Att säga att det är rimligt när du laddat på med Djoos och Carlsson på backen och 5 st NY är väl en halvsanning.
Kommentera