Brynäs IF

723812 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2266503

Sv: A propósito de nada
Pettisbif:
Jag vet inte hur scouting går till i praktiken egentligen men det bör ju innefatta att man sett ett stort antal timmar och minst majoriteten av den istid en spelare haft senaste säsongen. Och det går ju inte bara att följa en spelare per position/prislapp utan man bör följa flera (för det går ju inte att sikta på en spelare till en position till varje pris). Sen förs nog en inledande dialog med flera parallellt för en position men blir det långa förhandlingar där man väntar på förstavalet ska bestämma sig och de 4 efterföljande försvinner från marknaden innan förstavalet tackat nej, så har man en position där klockan tickar kring. Osv.

Det är många kontrakt som går ut samtidigt.
Positivt enligt många.
En extremt stor utmaning enligt mig.

Jag tycker det är dumt att skicka scott istället för att göra han till 2dra center, kanske med större def ansvar och som back up vid skador vore lämpligt.
Jag är inte alls säker på att Palve är bättre än scott - och det är han inte som helhet heller. Endast mycket pp-poäng klämmer honom före scott i poängligorna. Desdutom möter scott de bästa linorna.
Jag anser Dima är för Palve vad Palushaj var för Ölund.
Det dummaste vi kan gör är att släppa scott, hitta ny 1&2 center kan bli extremt tungt och svårt arbete - men viktigt! Behåll scott för 2dra och lägg focus på de övriga spelarna till 1&2 femman som är lika svåra att hitta.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Stenis: "Jag anser Dima är för Palve vad Palushaj var för Ölund. "

Jäkligt intressant spaning, mycket möjligt att det ligger något i det. I början av säsongen producerade ju inte Palve alls (i stort sett) i 5 mot 5. Sedan får man många "gratispoäng" av att spela med Rödin i pp, ungefär som Emil Molin - som jag tycker är överskattad i numerärt överläge.

Oavsett vad som sker så kan man inte behålla alla av Scott, Palve och Sallinen (och Ölund som har kontrakt). Man måste uppgradera sig på något sätt OM man vill lyfta i tabellen. Sallinen är inte tillräckligt bra för de ledande kedjorna och att ha en import (dyr) i tredje eller fjärde med så liten impact kan inte vara ekonomiskt försvarbart. Ölund måste gå i tredje och sen Birgersson eller någon från allsvenskan i fjärde. Lägg krutet på dom 2 ledande kedjorna.

Behåll Scott eller Palve för andrakedjan. Båda har sina olika uppsidor. Palve mer flashig men blir överglänst av Tima, som du skriver. Palve kan möjligtvis också få erbjudanden från annat håll. Scott vet man typ vad man får av men han börjar bli till åren.

Man måste få in spelare som kan ha en positiv utveckling, att tro att Scott och Sallinen ska bli BÄTTRE än i år har jag jäkligt svårt att se (Ölund verkar stå helt still i utvecklingen också tyvärr). Palve kan jag iaf se få bli något bättre.

Dock kanske Scott håller en tillräckligt bra nivå under nästa år utan att bli bättre. Blir intressant att följa honom under resterande del av säsongen för hittills känns det som att han inte håller samma klass som innan.
Kommentera