Brynäs IF

723812 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2266512

Sv: A propósito de nada
Stenis: "Jag anser Dima är för Palve vad Palushaj var för Ölund. "

Jäkligt intressant spaning, mycket möjligt att det ligger något i det. I början av säsongen producerade ju inte Palve alls (i stort sett) i 5 mot 5. Sedan får man många "gratispoäng" av att spela med Rödin i pp, ungefär som Emil Molin - som jag tycker är överskattad i numerärt överläge.

Oavsett vad som sker så kan man inte behålla alla av Scott, Palve och Sallinen (och Ölund som har kontrakt). Man måste uppgradera sig på något sätt OM man vill lyfta i tabellen. Sallinen är inte tillräckligt bra för de ledande kedjorna och att ha en import (dyr) i tredje eller fjärde med så liten impact kan inte vara ekonomiskt försvarbart. Ölund måste gå i tredje och sen Birgersson eller någon från allsvenskan i fjärde. Lägg krutet på dom 2 ledande kedjorna.

Behåll Scott eller Palve för andrakedjan. Båda har sina olika uppsidor. Palve mer flashig men blir överglänst av Tima, som du skriver. Palve kan möjligtvis också få erbjudanden från annat håll. Scott vet man typ vad man får av men han börjar bli till åren.

Man måste få in spelare som kan ha en positiv utveckling, att tro att Scott och Sallinen ska bli BÄTTRE än i år har jag jäkligt svårt att se (Ölund verkar stå helt still i utvecklingen också tyvärr). Palve kan jag iaf se få bli något bättre.

Dock kanske Scott håller en tillräckligt bra nivå under nästa år utan att bli bättre. Blir intressant att följa honom under resterande del av säsongen för hittills känns det som att han inte håller samma klass som innan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Jag tycker att Molin är skicklig i powerplay, men han platsar ju inte i första uppställningen nu när Palve, Timashov och Rödin är där. Om Molin inte har en nyckelroll i PP kan man ifrågasätta hans existensberättigande i truppen, för han har ju aldrig tillfört något särskilt i 5mot5 över tid. Är lite förvånad över att en del skribenter tror att Molin varit svår att ersätta, med tanke på hur ilte som han faktiskt tillfört under den här säsongen. De som vill förlänga hans kontrakt argumenterar med insatser i förra säsongens kval som motivering, och det säger ju ganska mycket att de måste gå tillbaka ända dit för att hitta bra insatser när vi har spelat halva den här säsongen. Om Molin hade haft ett annat efternamn tror jag inte att någon hade förespråkat en kontraktsförlängning.
Kommentera