Brynäs IF

723803 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2300834

Sv: A propósito de nada
Stefan R 63: Hoppas verkligen den nya ledningen har en vision och en tydlig målsättning för vad de vill åstadkomma. Och framför allt hur man ska ta klubben dit.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Zappaholic: Jag tror att alla SHL-sportchefer måste tänka om helt kring nästa årslagbyggen. Putins galna krig i Ukraina får stora konsekvenser för spelarmarkanden när lag drar sig ur KHL. Vi ser redan hur klasspelare från KHL-tvåan Jokerit har skrivit på för SM-Liiga-klubbar och vi kommer att få massvis med klasspelare från Jokerit och andra klubbar till SHL.

Det kommer att höja nivån på ligan rejält. Jag tror det är långt ifrån säkert att en spelare som Björk kommer att hänga med i ett KHL-kryddat SHL. Det borde överhuvudtaget inte vara aktuellt att förlänga fler kontrakt med utespelare i dagsläget. Jag kan inte se hur det vore det bästa för lagbygget att behålla spelare som Björk, Sallinen, Pettersson med flera när det kryllar av tillgängliga spelare som är klasser bättre. Självklart kommer deras prislappar inte vara låga, men det kommer inte att vara spelarnas marknad när 50+ KHL-spelare helt plötsligt söker jobb i ett fåtal ligor. Schweiz har sina importbegränsningar och kommer därför inte att ösa på med spelare från KHL-klubbarna.

VV är bra - men är han bättre än Anders Lindbäck? Det är liksom den frågan som man måste ställa sig nu, för det är väl inte sannolikt att Lindbäck vill spela i KHL eller Liiga, och antalet tillgängliga platser för importmålvakter i Schweiz kommer ju vara minimalt i relation till antalet tillgängliga klassmålvakter.

Om Brynäs satsar på kontinuitet i detta läge, där man redan är ett bottenlag, och ligans generella nivå höjs, så kommer det att gå åt h-lvete. Det är en ekvation som vem som helst borde kunna räkna ut.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Zappaholic: "Hoppas verkligen den nya ledningen har en vision och en tydlig målsättning för vad de vill åstadkomma. Och framför allt hur man ska ta klubben dit."

Den nya styrelsen har gjort mycket rätt men har misslyckats med deras 2 viktigaste uppgifter;
-att tillsätta en GM
-att häva kontraktet med Alcén

Brynäs har ett guldläge efter säsongen, när massa kontrakt går ut, att signa upp nya bättre spelare. Nu står en helt orutinerad Alcén där och ska bygga ett helt nytt lag. Kan bli riktig katastrof.

Brynäs juniorverksamhet är rejält eftersatt och en GM hade behövts för att styra upp den samt varit länken mellan jun och a-lag. Nu står man kvar och stampar utan ansvarig för den biten. Kanske skulle ha satsat på en GM istället för att "förstärka" med Wandell?

Den nya ledningen, har inte fått den viktigaste delen, shl-laget att lyfta - som vi alla kan se.

Och tyvärr ser väl inte framtiden så ljus ut heller.
Kommentera