Brynäs IF

723790 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2311818

Sv: A propósito de nada
Gällande diskussionen om Wandell och Olesen...
För mig var Wandell en mycket märklig värvning. Men för att försöka förstå den lite bättre tänker jag att vi hade viktiga 13 matcher på 24 dagar framför oss så att detta måste ju ha varit för att ta höjd för eventuella skador, förslitningar samt möjlighet att kunna vila trötta spelare. Kanske lättare att då ta in en beprövad veteran än en oprövad junior eller allsvensk, finsk eller lettisk medelmåtta. Sedan vet vi ju inte alls hur marknaden såg ut, den insikten har ingen av oss. Vidare så har vi absolut ingen aning om hur Wandells kontrakt ser ut. Det kan ju vara helt prestationsbaserat. Vi har ingen aning.

Med facit i hand, även om det bara kostade oss 1000 spänn så var det pengar i sjön, men det kanske där och då var värt att ta den risken som något av en försäkring inför dessa viktiga matcher. Det är lätt att vara efterklok.

Jag är inte av åsikten att alla på Brynäs kansli alltid tar bättre beslut än oss amatörer. Det måste få gå att ifrågasätta till synes märkliga beslut även om man inte har full insyn. Till exempel tillsättandet av Alcén som sportchef samma dag som det är styrelsemöte där dåvarande styrelse blev avsatta, det kan jag inte begripa och ifrågasätter starkt, oavsett om Alcén blommar ut till världens bästa sportchef så var sättet det gjordes på egoistiskt och helt felaktigt agerat av P-J J.

Men vänd på steken, skulle vissa i detta forum vara sportchef i Brynäs så skulle vi nog sitta med ett par hundra brutna kontrakt efter att dessa spelare gjort en dålig match...

Hur många här inne skrek inte på att vi borde värvat Wännström efter en bra start på sin säsong i Leksand för ett par år sedan? Ingen som sade något när han senare dippade helt och fick lämna Leksand. Lööke stod på mångas önskelista inför nuvarande säsong, nu platsar han knappt i Timrå. Det är så lätt att sitta vid sidan av, vara efterklok och ifrågasätta andras beslut.

Gällande Olesen så tror jag att det är en självförtroendegrej, han skulle kunna blomma ut om han får en bra start och bli en bra sniper. Hellre att det sker i Brynäs än att vi släpper honom och han får den effekten i t.ex. Oskarshamn, känns som low risk high reward på honom efter en första säsong i SHL.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Några saker:

1) Minimilönerna för rookiekontrakt om spelaren är 21 år är 25 000 i månaden. Kan inte hitta vad den är för äldre spelare, men det är väl orealistiskt att tro att Wandell har mindre än typ 60 000 i månaden? Lägg till arbetsgivaravgifter och du har en ganska fet utgift, även för bara några månader. Vi pratar om hundratusentals kronor och inte enstaka tusen.

2) Spelarmarknaden kan vi bedöma utifrån vad andra lag i SHL och andra europeiska ligor värvade vid tidpunkten. Det fanns väldigt mycket tillgängligt som var fräschare och framförallt mer matchtränat än Wandell. TIll skillnad från en del tidigare år gjorde förkortningen av KHL:s grundserie att ovanligt många bra spelare rörde på sig.

3) Wandell är en ologisk backup eftersom han själv hade behövt ett antal matcher för att komma i form. Han kan inte göra sig själv rättvisa förrän han har spelat flertalet matcher för att komma in i matchtempo. Utan dessa matcher blir han inte en duglig backup, tyvärr.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: olesen statistik i bra ligor och bra motstånd sedan 2014..80 matcher ...12 mål..Nja.
Kommentera