Brynäs IF

723775 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2311835

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Några saker:

1) Minimilönerna för rookiekontrakt om spelaren är 21 år är 25 000 i månaden. Kan inte hitta vad den är för äldre spelare, men det är väl orealistiskt att tro att Wandell har mindre än typ 60 000 i månaden? Lägg till arbetsgivaravgifter och du har en ganska fet utgift, även för bara några månader. Vi pratar om hundratusentals kronor och inte enstaka tusen.

2) Spelarmarknaden kan vi bedöma utifrån vad andra lag i SHL och andra europeiska ligor värvade vid tidpunkten. Det fanns väldigt mycket tillgängligt som var fräschare och framförallt mer matchtränat än Wandell. TIll skillnad från en del tidigare år gjorde förkortningen av KHL:s grundserie att ovanligt många bra spelare rörde på sig.

3) Wandell är en ologisk backup eftersom han själv hade behövt ett antal matcher för att komma i form. Han kan inte göra sig själv rättvisa förrän han har spelat flertalet matcher för att komma in i matchtempo. Utan dessa matcher blir han inte en duglig backup, tyvärr.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja:
Vi är nog alla eniga om värvningen av W var dålig från start!
Men jag är inne på johnys analys.
Tänk om vi får skador på Ölund och Eklind tex eller värre och vi stått utan W också. Han har gjort laget sämre men inte lika dåligt som att sakna en lina - hoppas jag!
Han har väl ingått som träningspartner också på träningar då andra spelare vilat hoppa jag!

Klart det var sista halmstråt från alcen och det är jag mest kritiskt mot, att det troligen är så att man inte lyckades hitta och värva bättre.
För SCerna skulle ju inte värva någon som inte kunde bidra och göra laget bättre sa de, så detta borde ju ligga långt utanför den värvningsrymden de tänkt sig om de kunnat välja?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: " men det är väl orealistiskt att tro att Wandell har mindre än typ 60 000 i månaden?"

Nja, det håller jag inte riktigt med om. En äldre och matchotränad spelare som i princip nästan var på väg att lägga av och som enligt honom själv blev både glad och överraskad över att få en sån här chans, tror jag definitivt inte behöver vara dyrare än en egen rookie.

"Det fanns väldigt mycket tillgängligt som var fräschare och framförallt mer matchtränat än Wandell. "

Säkert, men också dyrare. Att man inte gick på en sån spelare tyder väl på att man bara var ute efter en billig halvchansning som i första hand och med lite vanlig träning/matchträning skulle ersätta trötta/skadade spelare i ett intensivt slutskede med många matcher på få dagar.
En backup där man lika gärna kunde ha avstått att värva nåt öht om man nu inte hade hittat nåt riktigt bra i förhållande till kassakistans innehåll.
Mao: inte så mkt att förlora med möjlighet att det skulle fungera/bli bra.

Hela debatten har blåsts upp härinne som om värvningen varit livsavgörande för lagets vidare spel i SHL när det bara har varit ett försök att bredda truppen med en spelare, där man vägt Wandell mot nåt från egna led och kommit fram till att Wandell skulle vara det bästa alternativet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja:

Jag säger inte emot. Letar efter halmstrån för att försöka förstå värvningen. Förmodar att Wandell var det Alcén fick tag på i sista minuten för att bredda truppen som försäkring inför det tighta spelschemat. Det kan ju vara så enkelt. Men som du skriver, logiskt kullerbytta gällande spelformen. Vi lär väl aldrig få veta sanningen, men hoppas att det finns en bra förklaring bakom detta.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Det är en befängd back up precis som du skriver. Jag vet att många eller vissa kommer att skriva att det är lätt i efterhand att tycka om W men i detta fallet hade man ju väldigt mycket fakta på förhand och ändå väljer att signa...Korkat!!!
Kommentera