Brynäs IF

723733 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2311870

Sv: A propósito de nada
Stefan R 63:
De flesta inte så konstiga värvningar, men dåligt utfall med facit i hand. Tror att Sigalet, H Larsson, Zetterberg och Billins ansågs vara helt ok värvningar på förhand.

Kan hålla med om Fernström och kanske Liljewall varit lite märkliga värvningar på förhand.

Kan inte lyckas med alla värvningar, men Brynäs facit de senare åren tyder på en ganska dålig scouting jämfört med många andra föreningar.

Som jag skrivit tidigare har jag inget jätteförtroende för scoutingverksamheten. Anser att det är här det är väldigt viktigt att lägga krutet, för att undvika dyra chansvärvningar. Hoppas att det är något man tittar på att förbättra.

Sedan är väl kanske ett annat problemet att vi inte lyckats utveckla de spelare vi värvat.

Kombination av dålig scouting och dålig utveckling tillsammans med en brist på kontinuitet och röd tråd.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Med tanke på den enorma kritik om inkompetens osv som alla våra sportchefer har utsatts för härinne genom åren, så fattar jag inte varför kritikerna isf är förvånade över alla misslyckade värvningar?
Vore det isf inte mer logiskt att man INTE är förvånade om en inkompetent sportchef gör en dålig värvning? ;-)
Vore intressant att se en sammanställning från en objektiv och utomstående bedömare där man gått igenom samtliga lags nyförvärv dom senaste säg 10 åren och bedömt hur många misslyckade värvningar resp lag har gjort.
Då hade vi kanske fått en mer nyanserad bild när det gäller ifall våra misslyckade värvningar har varit så enormt mkt fler jämfört med hur det sett ut hos övriga lag.
En sån sammanställning blir ändå svårtolkad eftersom den inte tar hänsyn till resp lags ekonomiska förmåga att värva, sportchefernas yrkesskicklighet, lagets attraktivitet osv osv.
Tippar på att Brynäs isf och i jämförelse med övriga lag ligger nånstans som förväntat
när det gäller träffprocenten på mindre lyckade värvningar.
Kommentera